× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Minden megyei Trianon-emlékművet meglátogat a szőregi dalárda

|
2020. augusztus 05. | Kultúra

Tizenhat települést érint majd megyénkben a szőregi Őserdő dalárda zarándoklata augusztus 15. és 16. között.

Dobák Lászlónétól, a program megálmodójától és szervezőjétől megtudtuk, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat támogatásával rendezik meg az eseményüket, amin Trianon századik évfordulójára emlékeznek. Kiemelte, minden olyan községbe, városba elmennek, ahol van emlékmű, és mindegyiknél beszédeket is tartanak majd. Algyőn például Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke emlékezik vissza a száz évvel ezelőtt történtekre.

Dobák Lászlóné lapunknak elmondta, az összefogást szeretnék minden területen erősíteni, valamint az ország legkisebb szegletében is megmutatni, hogy mekkora jelentősége van a magyarok összetartásának. Emellett céljuk a hit megőrzése is, valamint azzal az üzenettel indulnak majd útnak, hogy Magyarországról kerül majd ki az a főnixmadár, ami megmenti Európát. Ezt a gondolatot egyébként Pietrelcinai Szent Pio atya fogalmazta meg egykor.

Augusztus 15-én, szombaton reggel 8 órakor Hódmezővásárhelyen tartják az első megemlékezést. Ezután Székkutasra, Árpádhalomra, Csongrádra, Mártélyra, Mórahalomra és Szegedre látogatnak majd el. Másnap, vasárnap 8 órakor Algyőn kezdenek, innen mennek tovább Tiszaszigetre, ahol szentmise is lesz, valamint a 18 évvel ezelőtt megalakult polgári kör egykori tagjai is találkoznak majd. Délután Nagylakra, Kövegyre, Földeákra, Óföldeákra, Makóra és Apátfalvára is elzarándokolnak a dalárda tagjai.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×