× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Minden megyei Trianon-emlékművet meglátogat a szőregi dalárda

|
2020. augusztus 05. | Kultúra

Tizenhat települést érint majd megyénkben a szőregi Őserdő dalárda zarándoklata augusztus 15. és 16. között.

Dobák Lászlónétól, a program megálmodójától és szervezőjétől megtudtuk, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat támogatásával rendezik meg az eseményüket, amin Trianon századik évfordulójára emlékeznek. Kiemelte, minden olyan községbe, városba elmennek, ahol van emlékmű, és mindegyiknél beszédeket is tartanak majd. Algyőn például Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke emlékezik vissza a száz évvel ezelőtt történtekre.

Dobák Lászlóné lapunknak elmondta, az összefogást szeretnék minden területen erősíteni, valamint az ország legkisebb szegletében is megmutatni, hogy mekkora jelentősége van a magyarok összetartásának. Emellett céljuk a hit megőrzése is, valamint azzal az üzenettel indulnak majd útnak, hogy Magyarországról kerül majd ki az a főnixmadár, ami megmenti Európát. Ezt a gondolatot egyébként Pietrelcinai Szent Pio atya fogalmazta meg egykor.

Augusztus 15-én, szombaton reggel 8 órakor Hódmezővásárhelyen tartják az első megemlékezést. Ezután Székkutasra, Árpádhalomra, Csongrádra, Mártélyra, Mórahalomra és Szegedre látogatnak majd el. Másnap, vasárnap 8 órakor Algyőn kezdenek, innen mennek tovább Tiszaszigetre, ahol szentmise is lesz, valamint a 18 évvel ezelőtt megalakult polgári kör egykori tagjai is találkoznak majd. Délután Nagylakra, Kövegyre, Földeákra, Óföldeákra, Makóra és Apátfalvára is elzarándokolnak a dalárda tagjai.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×