× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mikulás az óvodában

|
2013. december 17. | Kultúra

December első hetében az adventi gyertya fényénél ismét pirosba öltöztettük óvodánk zsibongóját.

Berendeztük a Mikulás bácsi szobáját-kényelmes hintaszékkel, melegséget sugárzó kályhával, sok-sok kis zoknival, hogyha megérkezik, otthonosan érezze magát óvodánkban.

A várakozó hangulatot a Dráma munkaközösség, „A suszter manói” című mesejáték alapozta meg, amely az önzetlen segítség , a szeretet és a közös örömszerzés fontosságát üzente nekünk tanulságával.

A lelkes pedagógusok interaktív játéka önfeledt vidámságot varázsolt a gyermekek és felnőttek arcára.

Másnapra hívogató gyermekdalok idecsalogatták a jó öreg Mikulás apót, aki az idén nagyon felkészülten érkezett. Minden csoport személyre szabott üzenet kíséretében vehette át tőle az ajándékát. A fülébe jutott, hogy vannak olyan gyerekek, akik már tudnak cipőfűzőt kötni, vannak, akik szó nélkül helyére rakják a játékot és olyanok is, akik ügyesen táncolnak és rajzolnak stb.

Ezek a gyerekek mind-mind magukra ismerhettek és boldogan vehették át az ajándékot a segítő Manócskák és a csintalankodó Krampusz közreműködésével. A dalok és versek záporozása közepette búcsút intettek a gyerekek a Mikulásnak, azzal hogy jövőre is várják vissza.

Köszönjük Kovács Andornak, hogy az idén is vállalta az ajándékosztó szerepét, élmény dús napot szerezve a gyerekeknekkapcsolódó anyagok: fotógaléria az eseményről

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×