× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Meglátogattuk testvértelepülésünket

|
2022. szeptember 05. | Kultúra

Algyő Nagyközség Önkormányzata delegációja július 14-e és 17-e között testvértelepülésének meghívására Németországban, Hebertsfeldenben tett látogatást.

A kapcsolat 1995 óta él, és 2000-ben kötöttünk testvértelepülési megállapodást. Ennek keretében szinte évente találkozott a két település küldöttsége. Ebben a pandémia okozott törést. Két évvel ezelőtt a helyi Lindenthaler 100 éves fennállásának évfordulójára terveztek Algyő részvételével egy nagyszabású nemzetközi néptáncgálát. Ez elmaradt, és most lehetett pótolni a találkozást.

20220905-hebersfelden-2.jpg (193 KB)A delegációt Molnár Áron polgármester vezette. Érkezéskor Karin Kienböck-Stöger polgármester fogadta és üdvözölte a küldöttséget, és szinte az összes rendezvényen részt vett.

Látogatást tettünk Regensburgban és Altöttingben, valamint több lehetőséget kaptunk személyes találkozásra a testvértelepülés lakosaival kellemes vacsorák keretében.

20220905-hebersfelden-3.jpg (250 KB)Fontos eleme volt a látogatásnak a táncest, amelyen a helyi néptánc csoport fellépése mellett az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes tartott bemutatót. Az előadásokat követően a rendezvény mintegy táncház fejeződött be, ahol a jelenlévők bajor és magyar tánclépéseket tanulva közösen táncoltak, ismerkedtek egymás kultúrájával.

A látogatás lehetőséget adott az önkormányzati vezetőknek konzultációra, a problémák, lehetőségek megismerésére. Mindkét fél hasznosnak, a testvértelepülési kapcsolat erősítésére alkalmasnak értékelte a látogatást.

forrás: Algyői Híromdó

 

További hírek

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

2022. szeptember 24. | Bővebben

Zsinórban harmadjára nyert az Algyő, pedig sokáig pontszerzésre állt az FK 1899 Szeged, viszont a végén a hazaiaknak sikerült feltörniük a szegediek kapuját, és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.

2022. szeptember 23. | Sport Bővebben

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló kormány rendelet bekezdése értelmében a Kormány címképzésért felelős szervként, az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelölte ki.

2022. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

A település a rendszerváltás után önállósult, levált Szegedről. Azóta az itt olajkutakat működtető Moltól érkező iparűzési adónak köszönhetően gazdag településnek számít. Illetve: annak számított.

2022. szeptember 22. | Napjaink Bővebben

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre

2022. szeptember 21. | Bővebben

×