× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Meglátogattuk testvértelepülésünket

|
2022. szeptember 05. | Kultúra

Algyő Nagyközség Önkormányzata delegációja július 14-e és 17-e között testvértelepülésének meghívására Németországban, Hebertsfeldenben tett látogatást.

A kapcsolat 1995 óta él, és 2000-ben kötöttünk testvértelepülési megállapodást. Ennek keretében szinte évente találkozott a két település küldöttsége. Ebben a pandémia okozott törést. Két évvel ezelőtt a helyi Lindenthaler 100 éves fennállásának évfordulójára terveztek Algyő részvételével egy nagyszabású nemzetközi néptáncgálát. Ez elmaradt, és most lehetett pótolni a találkozást.

20220905-hebersfelden-2.jpg (193 KB)A delegációt Molnár Áron polgármester vezette. Érkezéskor Karin Kienböck-Stöger polgármester fogadta és üdvözölte a küldöttséget, és szinte az összes rendezvényen részt vett.

Látogatást tettünk Regensburgban és Altöttingben, valamint több lehetőséget kaptunk személyes találkozásra a testvértelepülés lakosaival kellemes vacsorák keretében.

20220905-hebersfelden-3.jpg (250 KB)Fontos eleme volt a látogatásnak a táncest, amelyen a helyi néptánc csoport fellépése mellett az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes tartott bemutatót. Az előadásokat követően a rendezvény mintegy táncház fejeződött be, ahol a jelenlévők bajor és magyar tánclépéseket tanulva közösen táncoltak, ismerkedtek egymás kultúrájával.

A látogatás lehetőséget adott az önkormányzati vezetőknek konzultációra, a problémák, lehetőségek megismerésére. Mindkét fél hasznosnak, a testvértelepülési kapcsolat erősítésére alkalmasnak értékelte a látogatást.

forrás: Algyői Híromdó

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×