× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Meglátogattuk testvértelepülésünket

|
2022. szeptember 05. | Kultúra

Algyő Nagyközség Önkormányzata delegációja július 14-e és 17-e között testvértelepülésének meghívására Németországban, Hebertsfeldenben tett látogatást.

A kapcsolat 1995 óta él, és 2000-ben kötöttünk testvértelepülési megállapodást. Ennek keretében szinte évente találkozott a két település küldöttsége. Ebben a pandémia okozott törést. Két évvel ezelőtt a helyi Lindenthaler 100 éves fennállásának évfordulójára terveztek Algyő részvételével egy nagyszabású nemzetközi néptáncgálát. Ez elmaradt, és most lehetett pótolni a találkozást.

20220905-hebersfelden-2.jpg (193 KB)A delegációt Molnár Áron polgármester vezette. Érkezéskor Karin Kienböck-Stöger polgármester fogadta és üdvözölte a küldöttséget, és szinte az összes rendezvényen részt vett.

Látogatást tettünk Regensburgban és Altöttingben, valamint több lehetőséget kaptunk személyes találkozásra a testvértelepülés lakosaival kellemes vacsorák keretében.

20220905-hebersfelden-3.jpg (250 KB)Fontos eleme volt a látogatásnak a táncest, amelyen a helyi néptánc csoport fellépése mellett az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes tartott bemutatót. Az előadásokat követően a rendezvény mintegy táncház fejeződött be, ahol a jelenlévők bajor és magyar tánclépéseket tanulva közösen táncoltak, ismerkedtek egymás kultúrájával.

A látogatás lehetőséget adott az önkormányzati vezetőknek konzultációra, a problémák, lehetőségek megismerésére. Mindkét fél hasznosnak, a testvértelepülési kapcsolat erősítésére alkalmasnak értékelte a látogatást.

forrás: Algyői Híromdó

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×