× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Meglátogattuk testvértelepülésünket

|
2022. szeptember 05. | Kultúra

Algyő Nagyközség Önkormányzata delegációja július 14-e és 17-e között testvértelepülésének meghívására Németországban, Hebertsfeldenben tett látogatást.

A kapcsolat 1995 óta él, és 2000-ben kötöttünk testvértelepülési megállapodást. Ennek keretében szinte évente találkozott a két település küldöttsége. Ebben a pandémia okozott törést. Két évvel ezelőtt a helyi Lindenthaler 100 éves fennállásának évfordulójára terveztek Algyő részvételével egy nagyszabású nemzetközi néptáncgálát. Ez elmaradt, és most lehetett pótolni a találkozást.

20220905-hebersfelden-2.jpg (193 KB)A delegációt Molnár Áron polgármester vezette. Érkezéskor Karin Kienböck-Stöger polgármester fogadta és üdvözölte a küldöttséget, és szinte az összes rendezvényen részt vett.

Látogatást tettünk Regensburgban és Altöttingben, valamint több lehetőséget kaptunk személyes találkozásra a testvértelepülés lakosaival kellemes vacsorák keretében.

20220905-hebersfelden-3.jpg (250 KB)Fontos eleme volt a látogatásnak a táncest, amelyen a helyi néptánc csoport fellépése mellett az algyői Zsibongó Néptáncegyüttes tartott bemutatót. Az előadásokat követően a rendezvény mintegy táncház fejeződött be, ahol a jelenlévők bajor és magyar tánclépéseket tanulva közösen táncoltak, ismerkedtek egymás kultúrájával.

A látogatás lehetőséget adott az önkormányzati vezetőknek konzultációra, a problémák, lehetőségek megismerésére. Mindkét fél hasznosnak, a testvértelepülési kapcsolat erősítésére alkalmasnak értékelte a látogatást.

forrás: Algyői Híromdó

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×