× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Majdnem 10 ezer könyvet kölcsönöztek tavaly Algyőn

|
2021. február 11. | Kultúra

Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek és Michelle Obamától az Így lettem című szerzeményét olvasták a legtöbben tavaly Algyőn. A községben folyamatosan az olvasók rendelkezésére állnak, már az idei tervek is körvonalazódnak. Nyitás utánra író-olvasó találkozót terveznek.

Összesen 9900 könyvkölcsönzés, 781 új kötet, 18 esemény és 90 foglalkozás 1400 résztvevővel – néhány adat, ami jól tükrözi, hogy a koronavírus sem állt az algyői könyvtár útjába. Bár 2020 jelentős részét zárva kellett tölteniük, mégis megtalálták a megfelelő kulcsot ahhoz, hogy senki se maradjon program és olvasnivaló nélkül.

Az intézmény statisztikájából kiderült, hogy év végére már 1835 beiratkozott olvasójuk volt, ebből 74-en újonnan léptek be tavaly. A kölcsönzés mellett tájékoztatás, foglalkozások, rendezvények, könyvtáriroda-használat miatt is felkeresték az in­tézményt 4000 alkalommal. Dobogósokat is hirdettek a könyvtárosok, a legnépszerűbb író a felnőttek körében Borsa Brown, az ifjúság esetében Elisabeth Dami, a gyerekeknél pedig Bartos Erika volt. A legsikeresebb írások közül kettő is aranyérmet kapott az algyőiektől: Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek, és Michelle Obamától az Így lettem című kötet.

Lapunknak Dományházi Edit könyvtárvezető elmondta, idén folytatják a könyvkínálatuk bővítését, és eseményeket is tartanak majd, de hogy pontosan mennyit, az a költségvetéstől függ, amelyet még jelenleg is terveznek a nagyközségben.

Megjegyezte, nagyon várják már, hogy találkozzanak az olvasóikkal, éppen ezért amint lehet, kinyitnak, és rendeznek egy író-olvasó találkozót. Ha máshol nem is, akkor a könyvtár udvarán tartják meg a programot. Addig is az online térbe terelnek mindent, a közösségi oldalukon folyamatosan könyv­ajánlókat tesznek közzé, valamint minden szombaton helytörténeti beszámolót kínálnak a régi algyői családokról.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×