× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Majdnem 10 ezer könyvet kölcsönöztek tavaly Algyőn

|
2021. február 11. | Kultúra

Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek és Michelle Obamától az Így lettem című szerzeményét olvasták a legtöbben tavaly Algyőn. A községben folyamatosan az olvasók rendelkezésére állnak, már az idei tervek is körvonalazódnak. Nyitás utánra író-olvasó találkozót terveznek.

Összesen 9900 könyvkölcsönzés, 781 új kötet, 18 esemény és 90 foglalkozás 1400 résztvevővel – néhány adat, ami jól tükrözi, hogy a koronavírus sem állt az algyői könyvtár útjába. Bár 2020 jelentős részét zárva kellett tölteniük, mégis megtalálták a megfelelő kulcsot ahhoz, hogy senki se maradjon program és olvasnivaló nélkül.

Az intézmény statisztikájából kiderült, hogy év végére már 1835 beiratkozott olvasójuk volt, ebből 74-en újonnan léptek be tavaly. A kölcsönzés mellett tájékoztatás, foglalkozások, rendezvények, könyvtáriroda-használat miatt is felkeresték az in­tézményt 4000 alkalommal. Dobogósokat is hirdettek a könyvtárosok, a legnépszerűbb író a felnőttek körében Borsa Brown, az ifjúság esetében Elisabeth Dami, a gyerekeknél pedig Bartos Erika volt. A legsikeresebb írások közül kettő is aranyérmet kapott az algyőiektől: Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek, és Michelle Obamától az Így lettem című kötet.

Lapunknak Dományházi Edit könyvtárvezető elmondta, idén folytatják a könyvkínálatuk bővítését, és eseményeket is tartanak majd, de hogy pontosan mennyit, az a költségvetéstől függ, amelyet még jelenleg is terveznek a nagyközségben.

Megjegyezte, nagyon várják már, hogy találkozzanak az olvasóikkal, éppen ezért amint lehet, kinyitnak, és rendeznek egy író-olvasó találkozót. Ha máshol nem is, akkor a könyvtár udvarán tartják meg a programot. Addig is az online térbe terelnek mindent, a közösségi oldalukon folyamatosan könyv­ajánlókat tesznek közzé, valamint minden szombaton helytörténeti beszámolót kínálnak a régi algyői családokról.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×