× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Majdnem 10 ezer könyvet kölcsönöztek tavaly Algyőn

|
2021. február 11. | Kultúra

Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek és Michelle Obamától az Így lettem című szerzeményét olvasták a legtöbben tavaly Algyőn. A községben folyamatosan az olvasók rendelkezésére állnak, már az idei tervek is körvonalazódnak. Nyitás utánra író-olvasó találkozót terveznek.

Összesen 9900 könyvkölcsönzés, 781 új kötet, 18 esemény és 90 foglalkozás 1400 résztvevővel – néhány adat, ami jól tükrözi, hogy a koronavírus sem állt az algyői könyvtár útjába. Bár 2020 jelentős részét zárva kellett tölteniük, mégis megtalálták a megfelelő kulcsot ahhoz, hogy senki se maradjon program és olvasnivaló nélkül.

Az intézmény statisztikájából kiderült, hogy év végére már 1835 beiratkozott olvasójuk volt, ebből 74-en újonnan léptek be tavaly. A kölcsönzés mellett tájékoztatás, foglalkozások, rendezvények, könyvtáriroda-használat miatt is felkeresték az in­tézményt 4000 alkalommal. Dobogósokat is hirdettek a könyvtárosok, a legnépszerűbb író a felnőttek körében Borsa Brown, az ifjúság esetében Elisabeth Dami, a gyerekeknél pedig Bartos Erika volt. A legsikeresebb írások közül kettő is aranyérmet kapott az algyőiektől: Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek, és Michelle Obamától az Így lettem című kötet.

Lapunknak Dományházi Edit könyvtárvezető elmondta, idén folytatják a könyvkínálatuk bővítését, és eseményeket is tartanak majd, de hogy pontosan mennyit, az a költségvetéstől függ, amelyet még jelenleg is terveznek a nagyközségben.

Megjegyezte, nagyon várják már, hogy találkozzanak az olvasóikkal, éppen ezért amint lehet, kinyitnak, és rendeznek egy író-olvasó találkozót. Ha máshol nem is, akkor a könyvtár udvarán tartják meg a programot. Addig is az online térbe terelnek mindent, a közösségi oldalukon folyamatosan könyv­ajánlókat tesznek közzé, valamint minden szombaton helytörténeti beszámolót kínálnak a régi algyői családokról.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×