× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Majdnem 10 ezer könyvet kölcsönöztek tavaly Algyőn

|
2021. február 11. | Kultúra

Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek és Michelle Obamától az Így lettem című szerzeményét olvasták a legtöbben tavaly Algyőn. A községben folyamatosan az olvasók rendelkezésére állnak, már az idei tervek is körvonalazódnak. Nyitás utánra író-olvasó találkozót terveznek.

Összesen 9900 könyvkölcsönzés, 781 új kötet, 18 esemény és 90 foglalkozás 1400 résztvevővel – néhány adat, ami jól tükrözi, hogy a koronavírus sem állt az algyői könyvtár útjába. Bár 2020 jelentős részét zárva kellett tölteniük, mégis megtalálták a megfelelő kulcsot ahhoz, hogy senki se maradjon program és olvasnivaló nélkül.

Az intézmény statisztikájából kiderült, hogy év végére már 1835 beiratkozott olvasójuk volt, ebből 74-en újonnan léptek be tavaly. A kölcsönzés mellett tájékoztatás, foglalkozások, rendezvények, könyvtáriroda-használat miatt is felkeresték az in­tézményt 4000 alkalommal. Dobogósokat is hirdettek a könyvtárosok, a legnépszerűbb író a felnőttek körében Borsa Brown, az ifjúság esetében Elisabeth Dami, a gyerekeknél pedig Bartos Erika volt. A legsikeresebb írások közül kettő is aranyérmet kapott az algyőiektől: Delia Owenstől az Ahol a folyami rákok élnek, és Michelle Obamától az Így lettem című kötet.

Lapunknak Dományházi Edit könyvtárvezető elmondta, idén folytatják a könyvkínálatuk bővítését, és eseményeket is tartanak majd, de hogy pontosan mennyit, az a költségvetéstől függ, amelyet még jelenleg is terveznek a nagyközségben.

Megjegyezte, nagyon várják már, hogy találkozzanak az olvasóikkal, éppen ezért amint lehet, kinyitnak, és rendeznek egy író-olvasó találkozót. Ha máshol nem is, akkor a könyvtár udvarán tartják meg a programot. Addig is az online térbe terelnek mindent, a közösségi oldalukon folyamatosan könyv­ajánlókat tesznek közzé, valamint minden szombaton helytörténeti beszámolót kínálnak a régi algyői családokról.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×