× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Legyen Algyő a Dél-Alföld legolvasottabb települése!

|
2013. augusztus 02. | Kultúra
Kedves Algyőiek, fogjunk össze! A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő programsorozatot indított Olvasó Dél-Alföld – Olvasás (megye) határok nélkül címmel, amely keretében regionális olvasási  vetélkedőt hirdet meg A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése címmel. Az a település lesz a nyertes, vagyis a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése, amelynek lakói (1 lakosra számítva) a legtöbb könyvet olvassák el a vetélkedő időtartama alatt.

A vetélkedő időtartama: 2013. február 1. – 2013. augusztus 31.

A játék menete: A könyvtárunk kapott egy 200 könyvet tartalmazó könyvlistát, ahonnan olvasnivalót válogathatnak a játék résztvevői. Minden könyvhöz tartozik egy 3 kérdésből álló egyszerű ellenőrző teszt, melynek kitöltésével igazolják a kiválasztott könyvek elolvasását. A játékban csak a helyesen kitöltött tesztek vesznek részt. A listát úgy állítottuk össze, hogy mindenki találjon benne az érdeklődésének megfelelő olvasmányt: szerepel benne klasszikus és kortárs szépirodalom, romantikus, szórakoztató, történelmi és kalandregények, krimi, sci-fi, fantasy és természetesen gyermekeknek szánt művek is.

A program keretein belül az Algyői Könyvtár versenyt hirdet az algyői családok között is! Az az algyői család, amely a legtöbb könyvet olvassa el Algyőn, nyereményekben részesül.

Mindenkinek, aki részt vesz a programban, apró ajándékkal kedveskedünk!

A részletekkel és az elolvasandó könyvek listájával kapcsolatban érdeklődni lehet a Könyvtárban!

Info: Tel.: 62/ 517-170, e-mail: bibl@algyo.hu
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×