× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Legyen Algyő a Dél-Alföld legolvasottabb települése!

|
2013. augusztus 02. | Kultúra
Kedves Algyőiek, fogjunk össze! A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő programsorozatot indított Olvasó Dél-Alföld – Olvasás (megye) határok nélkül címmel, amely keretében regionális olvasási  vetélkedőt hirdet meg A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése címmel. Az a település lesz a nyertes, vagyis a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése, amelynek lakói (1 lakosra számítva) a legtöbb könyvet olvassák el a vetélkedő időtartama alatt.

A vetélkedő időtartama: 2013. február 1. – 2013. augusztus 31.

A játék menete: A könyvtárunk kapott egy 200 könyvet tartalmazó könyvlistát, ahonnan olvasnivalót válogathatnak a játék résztvevői. Minden könyvhöz tartozik egy 3 kérdésből álló egyszerű ellenőrző teszt, melynek kitöltésével igazolják a kiválasztott könyvek elolvasását. A játékban csak a helyesen kitöltött tesztek vesznek részt. A listát úgy állítottuk össze, hogy mindenki találjon benne az érdeklődésének megfelelő olvasmányt: szerepel benne klasszikus és kortárs szépirodalom, romantikus, szórakoztató, történelmi és kalandregények, krimi, sci-fi, fantasy és természetesen gyermekeknek szánt művek is.

A program keretein belül az Algyői Könyvtár versenyt hirdet az algyői családok között is! Az az algyői család, amely a legtöbb könyvet olvassa el Algyőn, nyereményekben részesül.

Mindenkinek, aki részt vesz a programban, apró ajándékkal kedveskedünk!

A részletekkel és az elolvasandó könyvek listájával kapcsolatban érdeklődni lehet a Könyvtárban!

Info: Tel.: 62/ 517-170, e-mail: bibl@algyo.hu
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×