× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kistérségi találkozó az algyői Faluházban

|
2021. augusztus 22. | Kultúra

Algyő nagyközség életében 1973 óta, immár 48 éve jelentős szerepet tölt be az időskorúakat magában foglaló Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub. A kistérségi találkozót is a csapat tagjai szervezik, több mint 40 éve rendszeresen. Idén sem volt ez máshogyan.

Kellemes nyári időben érkeztek a vendégek a klub meghívására az algyői Faluházba július 10-én. Fiatalos izgalommal, nagy szeretettel vártuk a nyugdíjasokat és a meghívott vendégeket. Egy éve még az ijedelem, a felhalmozás, a felkészülni akarás jellemezte korosztályunkat is a járvány miatt. Azóta felértékelődött a biztonságra való törekvés, miután nem tudni, lesz-e újabb hullám, és az mivel járhat. Egy biztos, eddig sikerült, túléltük, itt vagyunk. Vigyázunk egymásra, vigyázunk magukra!

Az első nagy megyei rendezvény volt ez az idén a Faluházban. Eljöhettek hozzánk a vendégek és így együtt tölthettük ezt a szép napot. Csaknem 160 nyugdíjast üdvözölhettünk, a hagyományainkhoz híven szépen díszített asztallal, és azon finom vendégváró kaláccsal vártuk vendégeinket.

Az elnök – a rendezvényt megnyitva – köszöntötte a vendégeket, köztük az Életet az Éveknek Országos Szövetsége Csongrád megyei elnökét, Szalai Antalt is. Nagy szeretettel üdvözölte a vajdasági Martonosról érkezett nyugdíjasokat és vezetőjüket, Kiss Gizellát. Megtisztelte klubunkat Horváth Gergely martonosi polgármester, Sándorfalváról az Őszikék Nyugdíjasklub tagjai és vezetőjük, Siska Antal. Kiskundorozsmáról az Alkony nyugdíjasklub és vezetőjük, Ficsor Mihályné; Szentmihályról is érkeztek nyugdíjasok és klubjuk vezetője, Bessenyeiné Éva; Domaszékről a Jázmin Nyugdíjas Klub tagjai érkeztek vezetőjükkel, Ördög Istvánnéval; Tiszaszigetről a nyugdíjasklub tagjai mellett klubvezetőt Pető Jánosné is eljött; Petőfitelepről is érkeztek szépkorúak Virág Istvánné vezetővel, valamint az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub minden tagját is szeretettel fogadtuk.

Megtisztelte találkozónkat Molnár Áron polgármester, Füzesy István alpolgármester és Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezetője is.

Az érkezőket egy kis „hangulatjavító” itókával fogadtuk. Az elnök beszámolt a klubban történt eseményekről, tervekről, az összefogás fontosságáról. Elmondta, hogy a tervünk most is bőséges, az összegyűjtött tudásunkat próbáljuk megőrizni, sőt most szeretnénk egy filmet forgatni Algyőről, ami átöleli a gasztronómián keresztül a településünk szépségét, turisztikai lehetőségeit, sokoldalúságát, tekintettel a Tisza nyújtotta adottságokat kiaknázva. Ezekre gondolva kell, hogy legyen egy film, amely talán lehetőséget ad a következő nemzedék számára is megismerni múltat, jelent és a jövőt, hiszen fontos tudniuk, hogy milyen nagy összetartó ereje van egy településnek.

Ezt követően Molnár Áron polgármester ünnepi beszédében szólt az idősek megbecsüléséről, támogatásáról, és arról, hogy fontos szerepet töltenek be a közösségi életben Algyőn. Ezután az Életet az Éveknek Országos Szövetségének Csongrád megyei elnöke, Szalai Antal szólt az egybegyűltekhez.

Az ünnepünket az tette teljessé, hogy köszönthettük azokat a klubtársainkat, akik az idén ünneplik a 80-adik, és 85-ik születésnapjukat. Isten éltessen sokáig minden ünnepeltet!

Apró örömök töltik ki az idős, magányosan élő emberek életét. Nagyon jó érezni, hogy hasznos tagjai vagyunk a klubnak, egy számunkra oly fontos közösségnek. Saját művészünk, Molnár Istvánné versmondással, majd a szentmihályi táncosok „cintányéros” táncprodukcióval, végül a sándorfalvi klub kiváló énekese, Amálka nótacsokrával zárult a műsorunk.

Itt megragadom az alkalmat, és köszönetet mondok a polgármesternek és helyettesének, a képviselőknek, hogy kezdeményezésünket támogatták, felkarolták, és anyagilag és erkölcsileg is segítették. Ugyancsak köszönöm a Faluház dolgozóinak a remek hozzáállását, szellemi és technikai segítségét.

A finom ebédet itt helyben készítették a nyugdíjasaink, Molnár István és Szabó Imre volt a séf, akik a marhapörköltet főzték. A köretet és a savanyúságot az asszonyok szorgos kezének köszönhetjük. A süteményt a Vámos Cukrászdából hozattuk.

A bőséges ebéd után következett a zene és a tánc. Öröm volt látni a felszabadultan táncoló nagyikat,  ropták a csárdást, járták a keringőt is. A kifáradásig tartó tánc után jött a tombolasorsolás. Hála a támogatóknak, sokan tartoztak a szerencsés nyertesek közé. Köszönet az adományozóknak, az algyői nyugdíjasklub minden segítő tagjának a munkáját, önzetlen segítségét, és mindazoknak, akik közreműködtek abban, hogy valamennyien jól érezhettük magunkat! 

Kneip Ferencné

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×