× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Kézműves tábort rendeztek

|
2013. szeptember 15. | Kultúra
Kézműves tábort rendezett az Algyői Alkotók Köre a gyerekeknek idén július 29-től augusztus 2-ig.

A munkát, már hónapokkal hamarabb megkezdtük. megegyeztünk, hogy csak félnapos tábort szervezünk, tavaly is nagy volt az érdeklődés. A létszámot hamar túlléptük. A tervezett 15 helyett, 25 gyereket fogadtunk, de így is sokan lemaradtak a programokról.

Hétfőn megkezdődött a munka. Minden nap 2 alkotást készítettek a gyerekek, amiket pénteken hazavihettek. A nagy meleg ellenére a gyerekek láthatóan jól érezték. Készült gyöngyfa, képeslap, agyag dísz, akvárium, gyöngyhal, írott tojás, kosárka, szövött párna, fűfej. Egyik-másik munkával elég hamar elkészültek, és a következő „fordulóig” játszottak, szaladgáltak.

Minden nap gyümölcs volt a tízórai, biztosan örültek neki, mert 10–15 perc után nem maradt semmi a tálakon.

Pénteken kis kiállítást rendeztünk a munkáikból, amire még hétfőn meghívták a szülőket. Erre az alkalomra vállalta két kislány, hogy mond verset, ami emelte a kiállítás színvonalát. A szülők büszkén pakolták el gyermekeik munkáit, hogy hazavihessék.

Foglalkozást tartottak: Boldizsár Attiláné, Gubacsi Enikő, Szalmáné Simon Éva, Szabó Beáta, Balasi Marianna, Molnárné Süli Zakar Zita, Szőkéné Bera Szilvi, Izbékiné Cseuz Gabriellla, Greksáné Kurucz Irma, Kocsisné Kuk Ildikó. Segítségükre voltak: Német Jánosné, Szujó Ildikó, Klatka Eszter és Klatka Tünde, Pigniczki Kata, Bakos Dorina, Antal János, Ménesi Lajosné, Koczka Ágnes.

Ezúton szeretném megköszönni munkájukat, kifogyhatatlan türelmüket, hogy színvonalassá tették munkájukkal, segítségükkel a tábort. Azért is teszem ezt, mert mindannyian „társadalmi munkában”, puszta szakmai és gyerekszeretetből végeztük a dolgunkat.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×