× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ismét miénk volt a tér

|
2013. szeptember 17. | Kultúra
A Gyevi Art Kulturális Egyesület augusztus 24-én ismét – immár 4. alkalommal – megtartotta a „Miénk a tér” elnevezésű térfoglaló kavalkádját.

Most valóban elfoglaltuk a teret, hiszen mintegy 170 szereplő mutatta meg, hogy mit tud. S a közönség soraiban ülök sem voltak kevesebben.

Kora délutántól sötétedésig csak úgy „pörögtek” a műsorszámok.

Igazi éke volt a programnak a Kazári Népdalkör bemutatkozása. Palóc népviseletben – mintegy 2 órán át tartó öltözködést, fejdísz elhelyezést követően – léptek fel. Gyönyörű hanggal és humorral fűszerezett előadásukat vastapssal jutalmazta a közönség.

De valamennyi csoport, szereplő elnyerte a nézők tetszését. A műsort a Szegedi Majorette Csoport nyitotta. Őket követték az Algyői Halászcsárda cigány-zenészei, akik immár harmadik alkalommal léptek fel a téren. A citerások, a nyugdíjas csoportok, az algyői harmonikások, a Parlando Énekegyüttes és Lele Krisztián nélkül már elképzelhetetlen a tér! Nagy öröm volt számunkra, hogy egyesületünk „legifjabb” csoportja, a Zsibongó néptáncegyüttes is fellépett.

A Szeged Linedance Klub kalapos, csizmás country táncosai, mint eddig minden évben, most is kivívták a közönség vastapsát.

Nem szűnő lelkesedéssel tapsolta végig a közönség a legkisebbek produkcióját. A Kozmosz Egyesület akrobatikus rock and roll csoportját méltán zárta szívébe a közönség.

Az ifjúsági korosztályt képviselték a ritmus Tánc és Fitness Stúdió táncosai már-már cirkuszi produkcióba is illő, merész mutatványukkal nagy tapsot kaptak.

Népviseletbe öltözött csoportként a tápéi Török József Hagyományőrző Együttes tagjai is nagy lelkesedéssel táncoltak, énekeltek, zenéltek.

A műsor végén egy hatalmas körtánccal zárult az est. Kicsik, nagyok, fiatalok, idősek együtt „ropták” a szilágysági lépéseket. Alig fértünk a téren.

Az egyesület alkotók köre kiállította és árulta kézműves termékeit a rendezvény alatt.

Itt szeretnék köszönetet mondani minden fellépőnek, minden segítőnek.

Külön szeretném megköszönni a Szőke Tisza Nyugdíjasklub asszonyainak a „szendvicsgyártást” – hiszen csaknem 500 szelet kenyeret kentek, díszítettek. Köszönet az Algyői Faluház és Könyvtárnak a mazsorettesek finanszírozásáért és a technikai segítségért. Köszönjük a Gyeviép Kht.-nak a tér berendezését, az Algyői Polgárőrségnek az őrzést.

S végül, de nem utolsó sorban hálásak vagyunk Herczeg József polgármester úrnak, hogy a polgármesteri pénzalapból anyagilag is támogatta ezt a színvonalas rendezvényt.

Mi, szervezők nagyon elfáradtunk, de megérte! mind a vendégek, mind a helyiek jól érezték magukat. Lehet, hogy folytatni kell?... Majd látjuk, mit hoz a jövő!
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×