× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

II. Könyvtári Éjszaka Algyőn

|
2014. július 05. | Kultúra
2014. 06.21-én második alkalommal lehetett éjszaka is az Algyői Könyvtárba látogatni, ahol sok programmal készültünk olvasóinknak.

Délután 6 órától egészen éjfélig lehetőség volt beiratkozásra, kölcsönözésre. A gyerekeket mozi várta a Teleházban, ahol 2 mesefilmet néztünk meg közösen, valamint Magyarné Varga Anna, Belovainé Bakos Erika és Ábrahám Anikó közreműködésével a gyerekkönyvtárba költözött egy rajzműhely is. Nekik ezúton szeretnénk megköszönni a készséges együttműködést! A kisebbek és nagyobbak is élvezték az alkotás folyamatát, amelyet szakmai kezek irányítottak. Az elkészült műveket kiállítjuk a gyerekkönyvtárban.

A felnőttek fejtörőkkel, tesztekkel és rejtvényekkel tehették magukat próbára, több-kevesebb sikerrel.

Az este folyamán finom és egészséges gyümölcsöket fogyaszthattunk, melyeket Bartáné Török Ágnes és Török Elekné Évike készített el nekünk. Nemcsak a fenséges látvány, hanem az ízek is elvarázsoltak minket, hiszen egzotikus déli és keleti gyümölcsöket is kóstolhattunk. Szeretnénk nekik is megköszönni a közreműködésüket!

Jövőre, a III. Könyvtári Éjszakára újra várjuk kalandvágyó olvasóinkat! A rendezvényről készült képek megtalálhatók weboldalunkon: www.algyokultura.hu

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×