× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Idősek Világnapja a Faluházban

|
2014. november 21. | Kultúra

"Önmagát becsüli minden nemzedék az által, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött" írta Sütő András.

A mi világunk apáink, anyáink, életével, munkásságával kezdődött. Ők építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk, a gyerekeink, az unokáink jövőjét alapozhatjuk meg.

Közös felelősségünk, hogy könnyebbé, derűsebbé tegyük az idős emberek életét a mindennapokban is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével az újonnan megválasztott polgármester: Molnár Áron úr is, aki nagyon szép beszéddel köszöntötte az itt lévőket.

Köszönthettük a rendezvényen Urbán Istvánnét a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Szövetség Csongrád megyei elnökét, a testvér-településünkről – a romániai Újvárról – érkező nyugdíjas vendégeinket, és a delegáció vezetőjét, az Újvári Polgármester urat, valamint azt a több, mint kétszáz időskorú embert,akik örömmel jöttek el egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni.

Október 1-je az Idősek Világnapja a szépkorúakról, tiszteletükről, ünneplésükről és rájuk figyelésről szól. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy az idős generáció a társadalom értékes részét képezi. Az üzenete, hogy ismerjük fel az idősek értékközvetítő, nevelő szerepét, hiszen az idősek révén fedezhetjük fel saját gyökereinket, segítségükkel fedezzük fel, ami igazán fontos és értékes az életben.

Az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai 2010-ben elhatározták, hogy közösen, együtt ünnepelnek Algyő szépkorú lakosaival. Immár ötödik éve, hogy itt vagyunk együtt. Hagyományt akartunk teremteni, elmondhatjuk, az alapokat leraktuk.

Az idős embereket egy szombat délutáni műsorral, pár falat finomsággal akartuk megtisztelni, és megbecsülni. Ahhoz, hogy ma itt ünnepelünk, nagyon sok ember összefogására volt szükség.

A helyi művészek az első szóra igent mondtak, és örömmel jöttek Önöket szórakoztatni.

Köszönöm a fellépőknek: először is az Újvárról érkező Boros György nótaénekesnek, Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarnak, az Algyői Zsibongó Néptáncegyüttesnek, az Algyői Búzavirág Asszonykórusnak, valamint a verset és prózát előadóknak: Gonda Károlynénak, Varga Sándornénak és Kuk Istvánnénak, a színvonalas előadásokat.


kapcsolódó anyagok: Faluház fotógalériája a rendezvényről

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×