× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Idősek Világnapja a Faluházban

|
2014. november 21. | Kultúra

"Önmagát becsüli minden nemzedék az által, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött" írta Sütő András.

A mi világunk apáink, anyáink, életével, munkásságával kezdődött. Ők építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk, a gyerekeink, az unokáink jövőjét alapozhatjuk meg.

Közös felelősségünk, hogy könnyebbé, derűsebbé tegyük az idős emberek életét a mindennapokban is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével az újonnan megválasztott polgármester: Molnár Áron úr is, aki nagyon szép beszéddel köszöntötte az itt lévőket.

Köszönthettük a rendezvényen Urbán Istvánnét a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Szövetség Csongrád megyei elnökét, a testvér-településünkről – a romániai Újvárról – érkező nyugdíjas vendégeinket, és a delegáció vezetőjét, az Újvári Polgármester urat, valamint azt a több, mint kétszáz időskorú embert,akik örömmel jöttek el egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni.

Október 1-je az Idősek Világnapja a szépkorúakról, tiszteletükről, ünneplésükről és rájuk figyelésről szól. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy az idős generáció a társadalom értékes részét képezi. Az üzenete, hogy ismerjük fel az idősek értékközvetítő, nevelő szerepét, hiszen az idősek révén fedezhetjük fel saját gyökereinket, segítségükkel fedezzük fel, ami igazán fontos és értékes az életben.

Az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai 2010-ben elhatározták, hogy közösen, együtt ünnepelnek Algyő szépkorú lakosaival. Immár ötödik éve, hogy itt vagyunk együtt. Hagyományt akartunk teremteni, elmondhatjuk, az alapokat leraktuk.

Az idős embereket egy szombat délutáni műsorral, pár falat finomsággal akartuk megtisztelni, és megbecsülni. Ahhoz, hogy ma itt ünnepelünk, nagyon sok ember összefogására volt szükség.

A helyi művészek az első szóra igent mondtak, és örömmel jöttek Önöket szórakoztatni.

Köszönöm a fellépőknek: először is az Újvárról érkező Boros György nótaénekesnek, Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarnak, az Algyői Zsibongó Néptáncegyüttesnek, az Algyői Búzavirág Asszonykórusnak, valamint a verset és prózát előadóknak: Gonda Károlynénak, Varga Sándornénak és Kuk Istvánnénak, a színvonalas előadásokat.


kapcsolódó anyagok: Faluház fotógalériája a rendezvényről

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×