× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határtalanul Országos Foltvarró Kiállítás

|
2014. december 28. | Kultúra
A Magyar Foltvarró Céh szervezi meg minden második évben a Határtalanul Országos Foltvarró Kiállítás és Találkozót. Idén Tiszaújváros foltvarrói adták át a rendezés jogát Pécsnek.

A november 8-án és 9-én látogatható pécsi kiállítás is fontos állomás lett a foltvarrók életében. Itt mérettettek meg az igazán profi foltvarrók. A legjobbak megkaphatják a céhmesteri címet. Kacsuk Évi, aki Algyőn járt októberben, nyerte el az első díjat! Öt hatalmas terem telt meg a színvonalas, aprólékos quiltekkel. A temérdek, gyönyörű foltvarrott falikép, ágytakaró, terítő és egyéb tárgyak kiállítása mellett sok új és régi foltos ismerőssel találkozhattunk. Több tanfolyamon is részt vehettünk. Foltvarró kellékeket és textileket is vásárolhattunk.

Önkormányzatunk támogatásával, az Algyői Foltvarró Kör 20 tagja utazott Tóth István buszával erre a rendezvényre. A nap gyorsan eltelt, sok-sok szép alkotást tekinthettünk meg, szép emlékkel térhettünk haza.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×