× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Határtalanul Országos Foltvarró Kiállítás

|
2014. december 28. | Kultúra
A Magyar Foltvarró Céh szervezi meg minden második évben a Határtalanul Országos Foltvarró Kiállítás és Találkozót. Idén Tiszaújváros foltvarrói adták át a rendezés jogát Pécsnek.

A november 8-án és 9-én látogatható pécsi kiállítás is fontos állomás lett a foltvarrók életében. Itt mérettettek meg az igazán profi foltvarrók. A legjobbak megkaphatják a céhmesteri címet. Kacsuk Évi, aki Algyőn járt októberben, nyerte el az első díjat! Öt hatalmas terem telt meg a színvonalas, aprólékos quiltekkel. A temérdek, gyönyörű foltvarrott falikép, ágytakaró, terítő és egyéb tárgyak kiállítása mellett sok új és régi foltos ismerőssel találkozhattunk. Több tanfolyamon is részt vehettünk. Foltvarró kellékeket és textileket is vásárolhattunk.

Önkormányzatunk támogatásával, az Algyői Foltvarró Kör 20 tagja utazott Tóth István buszával erre a rendezvényre. A nap gyorsan eltelt, sok-sok szép alkotást tekinthettünk meg, szép emlékkel térhettünk haza.
 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×