× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Három hónapja működik az új bölcsőde

|
2023. szeptember 26. | Oktatás

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

A gyermekek június 12-én vették birtokukba a csoportszobákat. Nagy volt az öröm, a sok új játék láttán. Egyszerre szerettek volna mindent kipróbálni. Az igazi nagy meglepetés a játszókert volt. Mindkét egység hatalmas jól felszerelt udvarral rendelkezik. A régi bölcsőde kedves kis udvara után alig tudtak betelni a tágas térrel. Szaladgálás, csúszdázás, motorozás töltötte ki a gyermekek délelőtti udvari játékát. A teraszon elhelyezett játszókuckókat csak később kezdték felfedezni. A homokozás a mai napig a kedvenc játéktevékenységek közé tartozik.

Nem csak gyermeknek jó lenni most a bölcsődében, hanem munkavállalónak is. Nagyon szép környezetben végezhetik munkájukat a szakemberek. Az algyői önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az új bölcsőde is a 21. századot képviselje Algyőn.

Jól megtervezett munkaterek állnak rendelkezésre és gyönyörű látványt nyújt az előkert. A kisgyermeknevelők a gondozó-nevelői feladataikat, klimatizált nagyon jól felszerelt csoportszobákban végezhetik. Minden csoportnak saját gyermekfürdőszobája van. A konyha felszereltsége továbbra is lehetőséget ad arra, hogy helyben készült ételeket szolgáljunk fel a gyermekeknek.

Az intézmény megnyitásával új munkahelyek létesültek. A bölcsőde szakmai csapata új tagokkal bővült. Az új kollégák igen hamar beilleszkedtek a közösségbe.

Minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a nagyon szép környezetet magas színvonalú szakmai tartalommal töltsük meg. Szeretnénk, ha intézményünk a településen olyan központi hellyé nőné ki magát, amely a kisgyermekkori alapellátáson túl a településen élő kisgyermekes családoknak jelentős segítséget tud nyújtani a gondozás-nevelés, a fejlesztés területén, valamint a közös, minőségi idő eltöltésében.

Szeretnénk otthont adni a Baba-Mama klubnak, ezügyben egyeztetések folynak a védőnőkkel.

Reméljük sok érdeklődött vonz majd a szegedi „Táncolj Babám” mozgásos kistipegő tánc, amelyet ősztől szeretnénk indítani Donka Emese vezetésével.

Gyömbér Kornélia, bölcsődevezető

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×