× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Három hónapja működik az új bölcsőde

|
2023. szeptember 26. | Oktatás

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

A gyermekek június 12-én vették birtokukba a csoportszobákat. Nagy volt az öröm, a sok új játék láttán. Egyszerre szerettek volna mindent kipróbálni. Az igazi nagy meglepetés a játszókert volt. Mindkét egység hatalmas jól felszerelt udvarral rendelkezik. A régi bölcsőde kedves kis udvara után alig tudtak betelni a tágas térrel. Szaladgálás, csúszdázás, motorozás töltötte ki a gyermekek délelőtti udvari játékát. A teraszon elhelyezett játszókuckókat csak később kezdték felfedezni. A homokozás a mai napig a kedvenc játéktevékenységek közé tartozik.

Nem csak gyermeknek jó lenni most a bölcsődében, hanem munkavállalónak is. Nagyon szép környezetben végezhetik munkájukat a szakemberek. Az algyői önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az új bölcsőde is a 21. századot képviselje Algyőn.

Jól megtervezett munkaterek állnak rendelkezésre és gyönyörű látványt nyújt az előkert. A kisgyermeknevelők a gondozó-nevelői feladataikat, klimatizált nagyon jól felszerelt csoportszobákban végezhetik. Minden csoportnak saját gyermekfürdőszobája van. A konyha felszereltsége továbbra is lehetőséget ad arra, hogy helyben készült ételeket szolgáljunk fel a gyermekeknek.

Az intézmény megnyitásával új munkahelyek létesültek. A bölcsőde szakmai csapata új tagokkal bővült. Az új kollégák igen hamar beilleszkedtek a közösségbe.

Minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a nagyon szép környezetet magas színvonalú szakmai tartalommal töltsük meg. Szeretnénk, ha intézményünk a településen olyan központi hellyé nőné ki magát, amely a kisgyermekkori alapellátáson túl a településen élő kisgyermekes családoknak jelentős segítséget tud nyújtani a gondozás-nevelés, a fejlesztés területén, valamint a közös, minőségi idő eltöltésében.

Szeretnénk otthont adni a Baba-Mama klubnak, ezügyben egyeztetések folynak a védőnőkkel.

Reméljük sok érdeklődött vonz majd a szegedi „Táncolj Babám” mozgásos kistipegő tánc, amelyet ősztől szeretnénk indítani Donka Emese vezetésével.

Gyömbér Kornélia, bölcsődevezető

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×