× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Három hónapja működik az új bölcsőde

|
2023. szeptember 26. | Oktatás

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

A gyermekek június 12-én vették birtokukba a csoportszobákat. Nagy volt az öröm, a sok új játék láttán. Egyszerre szerettek volna mindent kipróbálni. Az igazi nagy meglepetés a játszókert volt. Mindkét egység hatalmas jól felszerelt udvarral rendelkezik. A régi bölcsőde kedves kis udvara után alig tudtak betelni a tágas térrel. Szaladgálás, csúszdázás, motorozás töltötte ki a gyermekek délelőtti udvari játékát. A teraszon elhelyezett játszókuckókat csak később kezdték felfedezni. A homokozás a mai napig a kedvenc játéktevékenységek közé tartozik.

Nem csak gyermeknek jó lenni most a bölcsődében, hanem munkavállalónak is. Nagyon szép környezetben végezhetik munkájukat a szakemberek. Az algyői önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az új bölcsőde is a 21. századot képviselje Algyőn.

Jól megtervezett munkaterek állnak rendelkezésre és gyönyörű látványt nyújt az előkert. A kisgyermeknevelők a gondozó-nevelői feladataikat, klimatizált nagyon jól felszerelt csoportszobákban végezhetik. Minden csoportnak saját gyermekfürdőszobája van. A konyha felszereltsége továbbra is lehetőséget ad arra, hogy helyben készült ételeket szolgáljunk fel a gyermekeknek.

Az intézmény megnyitásával új munkahelyek létesültek. A bölcsőde szakmai csapata új tagokkal bővült. Az új kollégák igen hamar beilleszkedtek a közösségbe.

Minden nap azon dolgozunk, hogy ezt a nagyon szép környezetet magas színvonalú szakmai tartalommal töltsük meg. Szeretnénk, ha intézményünk a településen olyan központi hellyé nőné ki magát, amely a kisgyermekkori alapellátáson túl a településen élő kisgyermekes családoknak jelentős segítséget tud nyújtani a gondozás-nevelés, a fejlesztés területén, valamint a közös, minőségi idő eltöltésében.

Szeretnénk otthont adni a Baba-Mama klubnak, ezügyben egyeztetések folynak a védőnőkkel.

Reméljük sok érdeklődött vonz majd a szegedi „Táncolj Babám” mozgásos kistipegő tánc, amelyet ősztől szeretnénk indítani Donka Emese vezetésével.

Gyömbér Kornélia, bölcsődevezető

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

×