× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

|
2014. augusztus 27. | Kultúra
Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. 2010-ben már felállított egy rekordot: akkor 25 órán keresztül faragott.

Nagy fába vágta fejszéjét az asztalos végzettségű algyői Gaáli Zsolt fafaragó művész. Augusztus 30-án reggel 8 órától 30 órán keresztül szeretné egyfolytában előadni az elmúlt 30 évben általa írt dalokat és verseket. A világrekordkísérletet már bejelentette, az egész – ahogy fogalmazott – művészeti szeánszot videóra rögzítik, amit aztán hitelesítésre megküldenek a szakembereknek. A művészeti maratont az algyői Kócsag utca 16. szám alatt rendezik, Gaáli Zsolt számos művész ismerősét hívta meg a nagy eseményre: lesz citerás, népzenész és több népi mesterség művelője.

– Voltam már fent egyhuzamban 48 órát is, így nem tartok attól, hogy elálmosodom. A 30 órás verselés mellé egy 11 órás maratoni jellegű művészeti fafaragás versenyt is bejelentettem, ez idő alatt a versek mellett faragni is fogok. A szervezés már kicsit elfárasztott, a 30 óra terveim szerint pihenés lesz. Az ország számos pontjáról érkeznek drukkolni nekem, százan biztosan leszünk – mondta Gaáli Zsolt.

A férfi 2010-ben – ahogy írtuk – 25 órán keresztül készített különböző faalkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel, ami akkor Guinness-rekord lett.

– Jó mulatság lesz, fogunk free-style-ozni is a dalokban a barátaimmal. A verseim között pedig a komolyabb hangvétel mellett a humoros, stand-upos vonal is megtalálható – magyarázta a 42 éves művész.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×