× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

|
2014. augusztus 27. | Kultúra
Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. 2010-ben már felállított egy rekordot: akkor 25 órán keresztül faragott.

Nagy fába vágta fejszéjét az asztalos végzettségű algyői Gaáli Zsolt fafaragó művész. Augusztus 30-án reggel 8 órától 30 órán keresztül szeretné egyfolytában előadni az elmúlt 30 évben általa írt dalokat és verseket. A világrekordkísérletet már bejelentette, az egész – ahogy fogalmazott – művészeti szeánszot videóra rögzítik, amit aztán hitelesítésre megküldenek a szakembereknek. A művészeti maratont az algyői Kócsag utca 16. szám alatt rendezik, Gaáli Zsolt számos művész ismerősét hívta meg a nagy eseményre: lesz citerás, népzenész és több népi mesterség művelője.

– Voltam már fent egyhuzamban 48 órát is, így nem tartok attól, hogy elálmosodom. A 30 órás verselés mellé egy 11 órás maratoni jellegű művészeti fafaragás versenyt is bejelentettem, ez idő alatt a versek mellett faragni is fogok. A szervezés már kicsit elfárasztott, a 30 óra terveim szerint pihenés lesz. Az ország számos pontjáról érkeznek drukkolni nekem, százan biztosan leszünk – mondta Gaáli Zsolt.

A férfi 2010-ben – ahogy írtuk – 25 órán keresztül készített különböző faalkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel, ami akkor Guinness-rekord lett.

– Jó mulatság lesz, fogunk free-style-ozni is a dalokban a barátaimmal. A verseim között pedig a komolyabb hangvétel mellett a humoros, stand-upos vonal is megtalálható – magyarázta a 42 éves művész.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×