× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

|
2014. augusztus 27. | Kultúra
Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. 2010-ben már felállított egy rekordot: akkor 25 órán keresztül faragott.

Nagy fába vágta fejszéjét az asztalos végzettségű algyői Gaáli Zsolt fafaragó művész. Augusztus 30-án reggel 8 órától 30 órán keresztül szeretné egyfolytában előadni az elmúlt 30 évben általa írt dalokat és verseket. A világrekordkísérletet már bejelentette, az egész – ahogy fogalmazott – művészeti szeánszot videóra rögzítik, amit aztán hitelesítésre megküldenek a szakembereknek. A művészeti maratont az algyői Kócsag utca 16. szám alatt rendezik, Gaáli Zsolt számos művész ismerősét hívta meg a nagy eseményre: lesz citerás, népzenész és több népi mesterség művelője.

– Voltam már fent egyhuzamban 48 órát is, így nem tartok attól, hogy elálmosodom. A 30 órás verselés mellé egy 11 órás maratoni jellegű művészeti fafaragás versenyt is bejelentettem, ez idő alatt a versek mellett faragni is fogok. A szervezés már kicsit elfárasztott, a 30 óra terveim szerint pihenés lesz. Az ország számos pontjáról érkeznek drukkolni nekem, százan biztosan leszünk – mondta Gaáli Zsolt.

A férfi 2010-ben – ahogy írtuk – 25 órán keresztül készített különböző faalkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel, ami akkor Guinness-rekord lett.

– Jó mulatság lesz, fogunk free-style-ozni is a dalokban a barátaimmal. A verseim között pedig a komolyabb hangvétel mellett a humoros, stand-upos vonal is megtalálható – magyarázta a 42 éves művész.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×