× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harminc órán át akar szavalni és dalolni Gaáli Zsolt

|
2014. augusztus 27. | Kultúra
Guinness-rekord-kísérletre készül az algyői Gaáli Zsolt: az elmúlt 30 évben írt verseit augusztus 30-án harminc órán át egyhuzamban akarja előadni a Kócsag utca 16. szám alatt. 2010-ben már felállított egy rekordot: akkor 25 órán keresztül faragott.

Nagy fába vágta fejszéjét az asztalos végzettségű algyői Gaáli Zsolt fafaragó művész. Augusztus 30-án reggel 8 órától 30 órán keresztül szeretné egyfolytában előadni az elmúlt 30 évben általa írt dalokat és verseket. A világrekordkísérletet már bejelentette, az egész – ahogy fogalmazott – művészeti szeánszot videóra rögzítik, amit aztán hitelesítésre megküldenek a szakembereknek. A művészeti maratont az algyői Kócsag utca 16. szám alatt rendezik, Gaáli Zsolt számos művész ismerősét hívta meg a nagy eseményre: lesz citerás, népzenész és több népi mesterség művelője.

– Voltam már fent egyhuzamban 48 órát is, így nem tartok attól, hogy elálmosodom. A 30 órás verselés mellé egy 11 órás maratoni jellegű művészeti fafaragás versenyt is bejelentettem, ez idő alatt a versek mellett faragni is fogok. A szervezés már kicsit elfárasztott, a 30 óra terveim szerint pihenés lesz. Az ország számos pontjáról érkeznek drukkolni nekem, százan biztosan leszünk – mondta Gaáli Zsolt.

A férfi 2010-ben – ahogy írtuk – 25 órán keresztül készített különböző faalkotásokat, a kiírás szerint engedélyezett óránkénti 10 perces pihenővel, ami akkor Guinness-rekord lett.

– Jó mulatság lesz, fogunk free-style-ozni is a dalokban a barátaimmal. A verseim között pedig a komolyabb hangvétel mellett a humoros, stand-upos vonal is megtalálható – magyarázta a 42 éves művész.
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×