× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harmadik zenetáborom Algyőn

|
2013. szeptember 12. | Kultúra
Idén – 2013. július 29. és augusztus 2. között – harmadik alkalommal rendeztük meg az Algyői Zenetábort. Az idei táborban a résztvevő gyermekek és hozzátartozói és természetesen minden kedves érdeklődő betekintést nyerhetett a fúvós hangszerek világába. Minden nap a délelőtti foglalkozások után, kora délután hangszerbemutatókkal folytatódott a nap, majd klubkoncerttel ért véget a kora esti órákban. Az aktív résztvevők minden nap kellemesen elfáradva, de annál több élménnyel gazdagodva tértek haza.

A hét kezdéseként az Onion Wind Quintet látogatott el hozzánk és általuk betekintést nyerhettünk a fafúvós hangszerek varázslatos világába. A lányok körében hatalmas sikert aratott a fuvola, de nem kevesebb rajongással igyekeztek megszólaltatni az oboát, klarinétot és a fagottot is.

A hét folytatásaként a népzenei esten a citeráé volt a főszerep. Községünkben láthattuk vendégül a Kiszombori Hagyományőrző Együttest. Az esten közösen az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarral húzták a talp alá valót, mely végén önfeledt közös éneklésbe torkollott az aznapi hangverseny.

A hét közepén – pihenőt adva a gyerekeknek – a kora délutáni órákban, Pataki Andrea (klasszikus fagott előadóművész), Horváth Andrea (zongoraművész, -tanár) és Papp Miklós (tubaművész, -tanár) adott koncertet. Itt betekintést nyerhetett a hallgatóság a barokktól a XXI. század zenééig.

Negyedik napon a rézfúvósoké volt a főszerep, az Onion Brass Quintet vendégeskedett Algyőn. Számos különleges hangszert – ilyenek voltak például a postakürt, az alt-kürt – láthatott, szólaltathatott meg az aki ellátogatott hozzánk aznap. „A legjobban tetsző hangszer” címet a tuba kapta.

A hét zárásaként a tábor aktív hallgatói adtak számot a héten szerzett tudásukról a gálán.

Itt szeretnénk megköszönni a szülők áldozatkész támogatását. Szeretnénk megköszönni Bene Zoltán igazgató úrnak, hogy egész héten vendégül látott bennünket a Faluházban. Külön köszönet Olajos Györgynek, a Faluház munkatársának, hogy a gálahangversenyt megörökítette nekünk.

Ezúton szeretnénk köszönetet nyilvánítani Bakos József egyéni vállalkozónak, aki – példát állítva vállalkozótársai elé – ösztöndíjat ajánlott fel két ifjú muzsikusnak, ezzel támogatva az algyői fiatalokat művészeti, zenei tanulmányaikban.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×