× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Harmadik zenetáborom Algyőn

|
2013. szeptember 12. | Kultúra
Idén – 2013. július 29. és augusztus 2. között – harmadik alkalommal rendeztük meg az Algyői Zenetábort. Az idei táborban a résztvevő gyermekek és hozzátartozói és természetesen minden kedves érdeklődő betekintést nyerhetett a fúvós hangszerek világába. Minden nap a délelőtti foglalkozások után, kora délután hangszerbemutatókkal folytatódott a nap, majd klubkoncerttel ért véget a kora esti órákban. Az aktív résztvevők minden nap kellemesen elfáradva, de annál több élménnyel gazdagodva tértek haza.

A hét kezdéseként az Onion Wind Quintet látogatott el hozzánk és általuk betekintést nyerhettünk a fafúvós hangszerek varázslatos világába. A lányok körében hatalmas sikert aratott a fuvola, de nem kevesebb rajongással igyekeztek megszólaltatni az oboát, klarinétot és a fagottot is.

A hét folytatásaként a népzenei esten a citeráé volt a főszerep. Községünkben láthattuk vendégül a Kiszombori Hagyományőrző Együttest. Az esten közösen az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarral húzták a talp alá valót, mely végén önfeledt közös éneklésbe torkollott az aznapi hangverseny.

A hét közepén – pihenőt adva a gyerekeknek – a kora délutáni órákban, Pataki Andrea (klasszikus fagott előadóművész), Horváth Andrea (zongoraművész, -tanár) és Papp Miklós (tubaművész, -tanár) adott koncertet. Itt betekintést nyerhetett a hallgatóság a barokktól a XXI. század zenééig.

Negyedik napon a rézfúvósoké volt a főszerep, az Onion Brass Quintet vendégeskedett Algyőn. Számos különleges hangszert – ilyenek voltak például a postakürt, az alt-kürt – láthatott, szólaltathatott meg az aki ellátogatott hozzánk aznap. „A legjobban tetsző hangszer” címet a tuba kapta.

A hét zárásaként a tábor aktív hallgatói adtak számot a héten szerzett tudásukról a gálán.

Itt szeretnénk megköszönni a szülők áldozatkész támogatását. Szeretnénk megköszönni Bene Zoltán igazgató úrnak, hogy egész héten vendégül látott bennünket a Faluházban. Külön köszönet Olajos Györgynek, a Faluház munkatársának, hogy a gálahangversenyt megörökítette nekünk.

Ezúton szeretnénk köszönetet nyilvánítani Bakos József egyéni vállalkozónak, aki – példát állítva vállalkozótársai elé – ösztöndíjat ajánlott fel két ifjú muzsikusnak, ezzel támogatva az algyői fiatalokat művészeti, zenei tanulmányaikban.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×