× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hagyományőrzés algyői módra

|
2014. november 30. | Kultúra
Az algyői hagyományőrző citerazenekar négy tagjával, Süli Tiborral, Bakó Ferenccel, Király Imrével és Biacsi Jánossal, több alkalommal elutaztunk szerepelni, kistérségi meghívásoknak téve eleget. Így szeptember 27-én, Szatymazon a szüreti, október 5-én a makói hagyományőrző napok, október 18-án az Üllési szüreti nap volt az általam fellépésre vitt csapat programja. Én saját autómmal szponzorálom őket, azzal, hogy elviszem, illetve hazaszállítom a csapatot lakóhelyükre.

Minden alkalommal végignézem fellépéseiket, ugyanúgy, mint a többi csapatét is és elmondhatom, mindegyik esetben telt ház előtt lépnek fel. A mi, algyői citeracsapatunknak olyan sikere volt minden alkalommal, hogy szűnni nem akaró vastapssal jutalmazták őket, alig tudták elhagyni a színpadot! A rendezvények után azonnal kapták a következő felkérést újabb helyszínekre.

Az én meglátásom szerint ez a csapat, a sok meghívásnak folyamatosan eleget téve, egyre öregbíti községünk hírnevét. Ezt figyelembe véve, szerintem több támogatást kellene kapniuk, hogy eleget tudjanak tenni a folyamatos meghívásnak. Még egy dolog szemet szúrt nekem, hogy a felsorolt helyeken egész fiatalkorú gyermekek is felléptek és citerával, néptánccal. Ez nekem, itt Algyőn hiányzik, mivel nem látom az utánpótlást aktívan részt venni a helyi hagyományőrzés ápolásában. De itt a helyszínen szereplő citerások előadásain is kevés helyi lakost látok nézőként megjelenni.

Mindezek ellenére, erőmhöz képest, feleségemmel együtt igyekszünk a továbbiakban is aktívan segíteni őket.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×