× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hagyományőrzés algyői módra

|
2014. november 30. | Kultúra
Az algyői hagyományőrző citerazenekar négy tagjával, Süli Tiborral, Bakó Ferenccel, Király Imrével és Biacsi Jánossal, több alkalommal elutaztunk szerepelni, kistérségi meghívásoknak téve eleget. Így szeptember 27-én, Szatymazon a szüreti, október 5-én a makói hagyományőrző napok, október 18-án az Üllési szüreti nap volt az általam fellépésre vitt csapat programja. Én saját autómmal szponzorálom őket, azzal, hogy elviszem, illetve hazaszállítom a csapatot lakóhelyükre.

Minden alkalommal végignézem fellépéseiket, ugyanúgy, mint a többi csapatét is és elmondhatom, mindegyik esetben telt ház előtt lépnek fel. A mi, algyői citeracsapatunknak olyan sikere volt minden alkalommal, hogy szűnni nem akaró vastapssal jutalmazták őket, alig tudták elhagyni a színpadot! A rendezvények után azonnal kapták a következő felkérést újabb helyszínekre.

Az én meglátásom szerint ez a csapat, a sok meghívásnak folyamatosan eleget téve, egyre öregbíti községünk hírnevét. Ezt figyelembe véve, szerintem több támogatást kellene kapniuk, hogy eleget tudjanak tenni a folyamatos meghívásnak. Még egy dolog szemet szúrt nekem, hogy a felsorolt helyeken egész fiatalkorú gyermekek is felléptek és citerával, néptánccal. Ez nekem, itt Algyőn hiányzik, mivel nem látom az utánpótlást aktívan részt venni a helyi hagyományőrzés ápolásában. De itt a helyszínen szereplő citerások előadásain is kevés helyi lakost látok nézőként megjelenni.

Mindezek ellenére, erőmhöz képest, feleségemmel együtt igyekszünk a továbbiakban is aktívan segíteni őket.
 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×