× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gyevi Art Közgyűlés

|
2015. január 16. | Kultúra
2015. január 13-án tartotta a Gyevi Art Kulturális Egyesület újév-köszöntő közgyűlését, melyet a Tollforgatók Köre 10. évfordulója alkalmából tartottak. A rendezvényen megjelentek a hódmezővásárhelyi Kárász József Irodalmi Kör tagjai is.

Az elnöki köszöntőben Ménesi Lajosné az alkotás öröméről beszélt, utalva arra, hogy az egyesület valamennyi csoportja - Tollforgatók Köre, Parlandó Énekegyüttes, Kézművesek Köre, Foltvarrók Köre, Algyői Tojásműhely és a Zsibongó Tánccsoport - egyfajta alkotó tevékenységet folytat saját maga és mások örömére. Molnár Áron polgármester pohárköszöntőjében az egyesület helyi értékteremtő munkájáról beszélt. A köszöntők után a szakmai csoportok képes beszámolót tartottak a 2014-es év főbb programjairól, a tollforgatók felolvastak írásaikból, a táncosok dél-alföldi táncokat mutattak be, a Parlandó Énekegyüttes tagjai operett összeállítással színesítették a közgyűlést. Az alkotók házi kiállítást rendeztek munkáikból. Sor került az Amerikában járt Izbékiné Cseuz Gabrielle, Antal János és Bakos József élménybeszámolójára.

A programokat támogatta: Algyő Nagyközség Önkormányzata, az Algyői Faluház és Könyvtár, Csongrád Megye Önkormányzata, Pro Renovanda Cultura Hungariae. A programban együttműködő partnerek: Szőke Tisza Nyugdíjasklub, Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, Algyői Lovasklub, Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület, Fehér Ignác Általános Iskola, Szivárvány Óvoda.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×