× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Gálné Nagy Ildikó szövő, népi iparművész kiállításának megnyitója

|
2015. július 29. | Kultúra
A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár szeretettel meghívja Önt és Barátait Gálné Nagy Ildikó szövő, népi iparművész kiállításának megnyitójára.

"Utolsó szent örökségünk ez, amit senki tőlünk el nem vehet: népművészetünk ősi titka. Isten adta, tündér ihlette, ember álmodta örökség ez, melynek egyetlen tulajdonosa a Magyar, bárhol éljen  is."
Wass Albert

2015. augusztus 4. (kedd) 16.30 Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1–4.), 1. emeleti folyóiratolvasó

A megnyitón köszöntőt mond: Elekes Zoltán a szegedi Hungarikum Fesztivál  igazgatója

A kiállítást megnyitja: Dr. Gubacsi Enikő Algyő nagyközség alpolgármestere

Közreműködik: Fabulya Andrea (vers), Balog Krisztián (doromb), Gál Tibor (citera)

A kiállítás a 2015. augusztus 6-tól 9-ig megrendezésre kerülő szegedi Hungarikum Fesztiválhoz kapcsolódik. A tárlat megtekinthető augusztus 29-ig a könyvtár nyitvatartási  idejében.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×