× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Folyt a fröccs és sült a hal Algyőn

|
2020. június 30. | Kultúra

Az algyőiek is megünnepelték Szent Iván éjjelét szombaton, méghozzá nem is akárhogy. 

Az Ezerjóház udvarán jöttek össze a helyiek, és azok, akiket az ottaniak hívtak meg egy kellemes estére. A programokat már délután elkezdték, először e gyerekeknek adták elő A tündérkirálynő című mesejátékot, amit persze nem csak a gyerekek néztek, hanem azok a felnőttek is, akik nem voltak szomjasak.

Aki ugyanis az volt, az inkább a fröccsterasz felé vette az irányt, ami már délután négykor kinyitott. A szervezők szerencsére előrelátók voltak, és eset felé halat is sütöttek, hogy legyen ami felszívja az addig elfogyasztott rozét.

Akinek pedig ez sem lett volna elég, megtudhatta, hogy mit hoz a holnap, mert ott volt Algyőn maga Sánta Jozefa Klára, aki elárulta a jövőt. A nap végén pedig a legbátrabbak átugorhatták a Szent Iván éji tüzet.

forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolódó galéria: Szent Iván Éj 2020 (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×