× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Foltvarró és kézimunka kiállítás nyílt

|
2021. november 27. | Kultúra

Október 16-án rendhagyó kiállítást nyílt az algyői Alkotóházban, ahol az Algyői Foltvarrók Körének és a Fürge Ujjak Műhelyének tagjai tárták a nagyérdemű elé az elmúlt időszakban készült alkotásaikat. A ház szebbnél szebb textil és fonal csodákkal telt meg, amelyek zömében a járványidőszak alatt készültek, némelyik saját ötlet alapján, némelyik online térben tartott tábor alatt, de van olyan is, ami szűk körben összegyűlve vagy magányosan jött létre.

A tárlatot Füzesy István alpolgármester nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a kiállított munkákat látva a csodálat és a meglepetés érzése töltötte el. – Csodálat, hogy Algyőn ilyen remekművek készülnek és öröm, hogy helyet tudunk adni ahhoz, hogy ezeket be tudják mutatni alkotók – hangsúlyozta.

Mint mondta, a foltvarrás az egyik legősibb kézimunka, ami Buddhától ered, ugyanis ő volt az első, aki kapott anyagdarabokból szőnyeget varrt. Hozzátette, az évtizedek során használati tárgyból művészeti terület lett, majd abból újra használati tárgy.

– A művészet, az esztétikum és a használhatóság szépen ötvöződik a foltvarrásban, amely végtelen tárháza a kreativitásnak. Ugyanakkor Fürge Ujjak Műhelye által is remek termékek készülnek, az unokáim is gyakran hordozzák magukkal a horgolt állatokat, sokan pedig a csodájára járnak annak, hogy Algyőn ilyen játékok készülnek – részletezte.

Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a kézimunka méretes közösséget hozott létre a községben, azonban jó lenne, ha a fiatalok is bekapcsolódnának és a mostani tagok tovább tudnák adni a tudást a jövő generációjának, így 20-30 év múlva is ilyen kiállítás nyílhatna a házban.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Algyői Foltvarrók Köre és a Fürge Ujjak Műhelye kiállítása (11 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×