× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Folklór: "Legyen a zene mindenkié!"

|
2014. március 16. | Kultúra
Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar március 17-én népzenei estet rendezett az algyői Faluház színháztermében. Nagy izgalommal készültünk a műsorra, hiszen hosszú hónapok munkáját szerettük volna bemutatni Algyő közönségének.

A fellépők között – fiataltól az idősig – minden korosztály képviseltette magát. Meghívott vendégeink között szerepelt az Alkony Népdalkör és Citerazenekar Mindszentről, Pataki Andrea és magánnövendékei (Süli Virág, Gáli Fanni, Kertész Laura, Bíbor Máté), az algyői Búzavirág valamint a Hagyományőrző Asszonykórus és nem utolsó sorban az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Gyöngyvirág néptánccsoportja, akiknek felkészítő pedagógusa Hegedűs Edit volt.

A műsort a legkisebb zenészpalánták – Pataki Andrea magánnövendékei nyitották meg egy Morvai toronyzenével. A Búzavirág és a Hagyományőrző Asszonykórus népdalcsokrokat adtak elő, akiket a Gyöngyvirág néptánccsoport követett Alföldi ugrós táncokkal. A „házigazdák” felvidéki, alföldi, algyői népdalcsokrokkal és kéméndi csárdásokkal kápráztatták el a közönséget. Utánuk ismét a fiatal zenészeké lett a színpad. Kertész Laura, Süli Virág és Gáli Fanni népdalokat adott elő furulyán, Bíbor Máté pedig fagotton játszva két orosz népdallal bűvölte el a jelenlévőket. Kísérőik Pataki Andrea, Papp Miklós és Süli Tibor voltak.

Az est zárásaként színpadra lépett a mindszenti Alkony Népdalkör és Citerazenekar, akik katonanótákat adtak elő. Köszönetüket fejezték ki Süli Tibornak – a Hagyományőrző Citerazenekar vezetőjének a meghívásért, valamint hogy részt vehettek egy színvonalas rendezvényen, mellyel a népzenei hagyományok ápolását szolgálták. Egyúttal meghívást kapott az együttes Mindszentre, ahol május 19.-én hasonló népzenei eseményen vehetünk részt.

A műsor utáni állófogadás már kötetlenül, nagyon jó hangulatban telt, ahonnan nem maradhatott el a közös éneklés sem. A Mindszentről érkezett vendégeket zenével, énekel búcsúztattuk abban a reményben, hogy májusban újra találkozunk.
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×