× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Folklór: "Legyen a zene mindenkié!"

|
2014. március 16. | Kultúra
Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar március 17-én népzenei estet rendezett az algyői Faluház színháztermében. Nagy izgalommal készültünk a műsorra, hiszen hosszú hónapok munkáját szerettük volna bemutatni Algyő közönségének.

A fellépők között – fiataltól az idősig – minden korosztály képviseltette magát. Meghívott vendégeink között szerepelt az Alkony Népdalkör és Citerazenekar Mindszentről, Pataki Andrea és magánnövendékei (Süli Virág, Gáli Fanni, Kertész Laura, Bíbor Máté), az algyői Búzavirág valamint a Hagyományőrző Asszonykórus és nem utolsó sorban az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Gyöngyvirág néptánccsoportja, akiknek felkészítő pedagógusa Hegedűs Edit volt.

A műsort a legkisebb zenészpalánták – Pataki Andrea magánnövendékei nyitották meg egy Morvai toronyzenével. A Búzavirág és a Hagyományőrző Asszonykórus népdalcsokrokat adtak elő, akiket a Gyöngyvirág néptánccsoport követett Alföldi ugrós táncokkal. A „házigazdák” felvidéki, alföldi, algyői népdalcsokrokkal és kéméndi csárdásokkal kápráztatták el a közönséget. Utánuk ismét a fiatal zenészeké lett a színpad. Kertész Laura, Süli Virág és Gáli Fanni népdalokat adott elő furulyán, Bíbor Máté pedig fagotton játszva két orosz népdallal bűvölte el a jelenlévőket. Kísérőik Pataki Andrea, Papp Miklós és Süli Tibor voltak.

Az est zárásaként színpadra lépett a mindszenti Alkony Népdalkör és Citerazenekar, akik katonanótákat adtak elő. Köszönetüket fejezték ki Süli Tibornak – a Hagyományőrző Citerazenekar vezetőjének a meghívásért, valamint hogy részt vehettek egy színvonalas rendezvényen, mellyel a népzenei hagyományok ápolását szolgálták. Egyúttal meghívást kapott az együttes Mindszentre, ahol május 19.-én hasonló népzenei eseményen vehetünk részt.

A műsor utáni állófogadás már kötetlenül, nagyon jó hangulatban telt, ahonnan nem maradhatott el a közös éneklés sem. A Mindszentről érkezett vendégeket zenével, énekel búcsúztattuk abban a reményben, hogy májusban újra találkozunk.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×