× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Folklór: "Legyen a zene mindenkié!"

|
2014. március 16. | Kultúra
Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar március 17-én népzenei estet rendezett az algyői Faluház színháztermében. Nagy izgalommal készültünk a műsorra, hiszen hosszú hónapok munkáját szerettük volna bemutatni Algyő közönségének.

A fellépők között – fiataltól az idősig – minden korosztály képviseltette magát. Meghívott vendégeink között szerepelt az Alkony Népdalkör és Citerazenekar Mindszentről, Pataki Andrea és magánnövendékei (Süli Virág, Gáli Fanni, Kertész Laura, Bíbor Máté), az algyői Búzavirág valamint a Hagyományőrző Asszonykórus és nem utolsó sorban az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Gyöngyvirág néptánccsoportja, akiknek felkészítő pedagógusa Hegedűs Edit volt.

A műsort a legkisebb zenészpalánták – Pataki Andrea magánnövendékei nyitották meg egy Morvai toronyzenével. A Búzavirág és a Hagyományőrző Asszonykórus népdalcsokrokat adtak elő, akiket a Gyöngyvirág néptánccsoport követett Alföldi ugrós táncokkal. A „házigazdák” felvidéki, alföldi, algyői népdalcsokrokkal és kéméndi csárdásokkal kápráztatták el a közönséget. Utánuk ismét a fiatal zenészeké lett a színpad. Kertész Laura, Süli Virág és Gáli Fanni népdalokat adott elő furulyán, Bíbor Máté pedig fagotton játszva két orosz népdallal bűvölte el a jelenlévőket. Kísérőik Pataki Andrea, Papp Miklós és Süli Tibor voltak.

Az est zárásaként színpadra lépett a mindszenti Alkony Népdalkör és Citerazenekar, akik katonanótákat adtak elő. Köszönetüket fejezték ki Süli Tibornak – a Hagyományőrző Citerazenekar vezetőjének a meghívásért, valamint hogy részt vehettek egy színvonalas rendezvényen, mellyel a népzenei hagyományok ápolását szolgálták. Egyúttal meghívást kapott az együttes Mindszentre, ahol május 19.-én hasonló népzenei eseményen vehetünk részt.

A műsor utáni állófogadás már kötetlenül, nagyon jó hangulatban telt, ahonnan nem maradhatott el a közös éneklés sem. A Mindszentről érkezett vendégeket zenével, énekel búcsúztattuk abban a reményben, hogy májusban újra találkozunk.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×