× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fókuszban az alföldi táj

|
2015. március 03. | Kultúra

A Németh László Városi Könyvtár adott otthont Belovainé Bakos Erika első kiállításának. Az alföldi táj szépségeit, illetve azon keresztül a múlt elevenségét elevenítette fel 13 festményén és 14 fotóján, amelyet két hétig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Mélységet és magasságot ábrázol alföldi tájképein Belovainé Bakos Erika, aki mindössze két éve kezdett el festeni. Leginkább a meleg színeket részesíti előnyben, szeret kimenni a helyszínre, és ott megragadni a valóságot, de gyakran az általa készült fotó alapján fejezi be az alkotást.

Kiemelendőnek tartja - ez a kiállítás nyitóképe is - az Őszi ösvény című alkotást, illetve a Tanya Szegvár határában. Szintén fontos helyet foglal el a művész életében az Öreg tölgy, hiszen ez volt az első alkotása.

A megnyitón közreműködött a Bogáncs Duó, akik nép dallamaikkal híven tükrözték a képek és az egész kiállítás hangulatát.

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×