× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Felhívás népi iparművészeti zsűrizésre

|
2014. szeptember 08. | Kultúra
Az Algyői Faluház és Könyvtár 2014 őszén népi iparművészeti zsűrizést szervez. A népi iparművészeti zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának szakemberei végzik.

A zsűrizés időpontja: 2014. szeptember 23., kedd, reggel 9 órai kezdettel.

A zsűrizés helyszíne: Algyői Alkotóház 6750 Algyő, Kastélykert u. 106.

Az alábbi szakágakban várunk az alkotóktól anyagot: hímzés; szőttes; csipke; nemeztárgyak; népi ékszerek; fa alapanyagból készített tárgyak; fazekasság; hímes tojás; gyékény, szalma, csuhé alapanyagokból készült alkotások; kosárfonás.

Jelentkezési határidô: 2014. szeptember 10.

A szervezôk felhívják a jelentkezők szíves figyelmét, hogy amennyiben a jelentkezési lapok alapján 150 nevezett alkotást regisztrálunk, úgy a nevezést a határidőhöz képest korábban lezárjuk.

A jelentkezési lap letölthető az algyokultura.hu weboldalról, vagy beszerezhető személyesen a Faluházban.

A zsûrizés díjának összege 1800 Ft/tárgy, melyet személyesen kell befizetni a tárgyak leadásakor az Algyői Alkotóházban.

A zsûrizés menete: A jelentkezési lapok határidőre való elküldése után a zsűrizésre szánt tárgyakat az Algyői Alkotóházban kollégáink gyűjtik 2014. szeptember 19-én, pénteken és 22-én, hétfőn 8–18 óráig.

A leadott tárgyakra, kérjük, rögzítsenek egy címkét, mely a következő adatokat tartalmazza: sorszám, alkotás címe, alkotó neve, lakhelye!

A zsűrizés időpontja: 2014. szeptember 23., kedd, reggel 9 órai kezdettel. A zsűrizés zárt, de a döntést követően 14 órától nyílt szakmai konzultációt biztosítunk a zsűritagokkal.

Az elfogadott alkotásokat népés iparmûvészeti kiállításon bemutatjuk. A kiállítás megnyitója Algyő Napjának előestéjén, 2014. szeptember 30-án, kedden 17 órakor lesz.

A zsűrizést követően az eredményekről az alkotókat értesítjük.

Az el nem fogadott tárgyakat 2014. szeptember 24 és 26 között az Algyői Faluházban (Búvár u. 5.) vehetik át 8 és 18 óra között.

Kérjük az időpontok pontos betartását, különösen a tárgyak átvételének időpontját, mert a határidőn túl itt maradt tárgyakért nem vállalunk felelősséget.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×