× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezüst Oklevél az Algyői Tojásműhelynek Békéscsabán

|
2013. december 25. | Kultúra
A Békés Megye Népművészetéért Alapítvány és a Békés Megyei Népművészeti Egyesület a „Népi kézműves hagyományok ápolása a Körösök vidékén” címmel Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot hirdetett.

A díjkiosztó ünnepségre és a kiállítás megnyitójára 2013. december 8-án került sor a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban.

A dél-alföldi megmérettetésen a Gyevi Art Kulturális Egyesület – Algyői Tojásműhely tagjai: Bakos Dorina, Balázs Petra, Balázs Dóra, Pigniczki Kata, Klatka Eszter és Nacsa Izabella „Hagyományos hímes tojások többféle technikával” című pályázatukkal ifjúsági, közösségi kategóriában Ezüst Oklevélben és értékes tárgyjutalomban részesültek, melyet Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármesterétől és Pál Miklósné egyesületi elnöktől vehettek át.

Szakmai felkészítőjük: Bereczné Lázár Nóra Magyar Kézműves Remek-díjas hímestojás-festő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere.

A Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazott alkotásaiból rendezett kiállítás 2014. január 10-ig, hétfő kivételével naponta 10-17 óra között tekinthető meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Ajánlott internetes oldalak: www.bmne.hu, www.munkacsy.hu, www.bekescsaba.hu, www.gyeviart.hu
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×