× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ez már farsang a javából!

|
2013. március 11. | Kultúra

Február 23-án, szombaton nyugodtan kitehettük volna a megtelt táblát az ajtóra, hiszen ismét gyerekzsivajtól volt hangos Könyvtárunk. Ekkor rendeztünk farsangi mulatságot gyermek olvasóink és szüleik részvételével, mely idén is sok vidám percet tartogatott. A szülők gondosságának köszönhetően sokféle jelmezben vonultak fel a gyerekek. Boszorkányok, tündérek, királykisasszonyok, bohócok és cowboy-ok, pillangók és törött kezű sportoló … – felsorolni sem lehetne, olyan széles volt a felhozatal a kreatív farsangi jelmezekből.

Mi már napokkal elôtte készülődtünk erre a vidám délelőttre, feldíszítettük a könyvtárat, az olvasótérből egy nagy táncparkettet varázsoltunk, mindent szerpentin borított, a mennyezetről lampionok és farsangi díszek lógtak. A Csiga Duó gyerekzenekar saját szerzeményeivel fergeteges hangulatot varázsolt a Könyvtárban, amire kicsik és nagyok egyaránt táncra perdültek.

Finomságokból idén sem volt hiány, hiszen a nyugdíjasklub isteni pogácsával és sós kiflivel lepett meg bennünket, valamint a Vámos Cukrászda jóvoltából két valódi csoki-szökőkút növelte az egyébként is jó hangulatot. Persze az egészséges életmód jegyében, a gyerekek sokféle gyümölcsöt mártogattak a lecsurgó fehér vagy barna csokiba. Az egyik kedves olvasónk pedig több mint 100 túrófánkot sütött a rendezvényre. A szülôk is sok finomságot hoztak a svédasztalra, amit ezúton szeretnénk is mindenkinek megköszönni!

Köszönjük minden résztvevőnek, a sok gyereknek és szüleinek, hogy hozzájárultak a Könyvtári farsang sikeréhez!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×