× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elérhető a teljes Hírmondó-archívum

|
2013. november 01. | Kultúra

Az Algyői Hírmondó első száma 1992. januárjában jelent meg, több mint 22 évvel ezelőtt, a Csongrád megyében az első helyi újságok egyikeként. A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalta, s máig eleget tesz küldetésének.

Akkori főszerkesztője: Molnárné Vida Zuzsanna volt, aki kollégáival az Algyői Könyvtárban szerkesztette a lapot. Az újság célja: a lakosság hiteles és széleskörű tájékoztatása az önkormányzat helyzetéről, terveiről, lehetőségeiről, az intézményekről, közérdekű tudnivalókról és a civil szervezetekről. A híradások mellett közli a lakosság közérdekű véleményét is.

2002-tôl a lap főszerkesztője Ménesi Lajosné könyvtárvezető, és a szerkesztőség címe is a könyvtárban található.

2008-tól Bene Zoltán, az Algyői Faluház és Könyvtár igazgatója a főszerkesztő. Az újság az eredeti célkitűzéseket szem előtt tartva, jelentős önkormányzati támogatással továbbra is működik, reméljük még nagyon sokáig!

A www.algyo.hu-n már eddig is elérhető volt az újság archívuma 2004-től az aktuális számig. Mostanra azonban elkészült a teljes archívum 1992-től, amely teljes szövegében elérhető és kereshető online. Az Országos Széchényi Könyvtár berkein belül működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) adatbázisában mind a 22 év összes száma letölthető pdf formátumban és a teljes szöveg kereshető. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a cikkek címeit tartja nyilván az adatbázis, hanem a cikkek teljes szövegére rá lehet keresni a ma használatos összes keresőprogram (google, yahoo, bing, stb.), valamint az EPA saját belső keresőjének segítségével. Az adatbázis folyamatosan frissül az aktuális számokkal. Minden egyes archív számot nagy felbontásban digitalizáltak, ezáltal nagyítható.

Az Algyői Hírmondó teljes archívumát papír alapon, bekötve is meg lehet tekinteni a könyvtárban. Reméljük, a modern technika segítségével még többeknek lesz elérhető az újság!

A digitalizálás nagy lépés az újság életében és az algyői helytörténeti gyűjtemény gyarapítása szempontjából is fontos.

A Hírmondó archívuma elérhető a következő weboldalakon:

Pillantsanak bele a 22 évvel ezelőtti Algyő életébe és nosztalgiázzanak a modern technika segítségével!

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×