× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elérhető a teljes Hírmondó-archívum

|
2013. november 01. | Kultúra

Az Algyői Hírmondó első száma 1992. januárjában jelent meg, több mint 22 évvel ezelőtt, a Csongrád megyében az első helyi újságok egyikeként. A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalta, s máig eleget tesz küldetésének.

Akkori főszerkesztője: Molnárné Vida Zuzsanna volt, aki kollégáival az Algyői Könyvtárban szerkesztette a lapot. Az újság célja: a lakosság hiteles és széleskörű tájékoztatása az önkormányzat helyzetéről, terveiről, lehetőségeiről, az intézményekről, közérdekű tudnivalókról és a civil szervezetekről. A híradások mellett közli a lakosság közérdekű véleményét is.

2002-tôl a lap főszerkesztője Ménesi Lajosné könyvtárvezető, és a szerkesztőség címe is a könyvtárban található.

2008-tól Bene Zoltán, az Algyői Faluház és Könyvtár igazgatója a főszerkesztő. Az újság az eredeti célkitűzéseket szem előtt tartva, jelentős önkormányzati támogatással továbbra is működik, reméljük még nagyon sokáig!

A www.algyo.hu-n már eddig is elérhető volt az újság archívuma 2004-től az aktuális számig. Mostanra azonban elkészült a teljes archívum 1992-től, amely teljes szövegében elérhető és kereshető online. Az Országos Széchényi Könyvtár berkein belül működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) adatbázisában mind a 22 év összes száma letölthető pdf formátumban és a teljes szöveg kereshető. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a cikkek címeit tartja nyilván az adatbázis, hanem a cikkek teljes szövegére rá lehet keresni a ma használatos összes keresőprogram (google, yahoo, bing, stb.), valamint az EPA saját belső keresőjének segítségével. Az adatbázis folyamatosan frissül az aktuális számokkal. Minden egyes archív számot nagy felbontásban digitalizáltak, ezáltal nagyítható.

Az Algyői Hírmondó teljes archívumát papír alapon, bekötve is meg lehet tekinteni a könyvtárban. Reméljük, a modern technika segítségével még többeknek lesz elérhető az újság!

A digitalizálás nagy lépés az újság életében és az algyői helytörténeti gyűjtemény gyarapítása szempontjából is fontos.

A Hírmondó archívuma elérhető a következő weboldalakon:

Pillantsanak bele a 22 évvel ezelőtti Algyő életébe és nosztalgiázzanak a modern technika segítségével!

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×