× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elérhető a teljes Hírmondó-archívum

|
2013. november 01. | Kultúra

Az Algyői Hírmondó első száma 1992. januárjában jelent meg, több mint 22 évvel ezelőtt, a Csongrád megyében az első helyi újságok egyikeként. A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalta, s máig eleget tesz küldetésének.

Akkori főszerkesztője: Molnárné Vida Zuzsanna volt, aki kollégáival az Algyői Könyvtárban szerkesztette a lapot. Az újság célja: a lakosság hiteles és széleskörű tájékoztatása az önkormányzat helyzetéről, terveiről, lehetőségeiről, az intézményekről, közérdekű tudnivalókról és a civil szervezetekről. A híradások mellett közli a lakosság közérdekű véleményét is.

2002-tôl a lap főszerkesztője Ménesi Lajosné könyvtárvezető, és a szerkesztőség címe is a könyvtárban található.

2008-tól Bene Zoltán, az Algyői Faluház és Könyvtár igazgatója a főszerkesztő. Az újság az eredeti célkitűzéseket szem előtt tartva, jelentős önkormányzati támogatással továbbra is működik, reméljük még nagyon sokáig!

A www.algyo.hu-n már eddig is elérhető volt az újság archívuma 2004-től az aktuális számig. Mostanra azonban elkészült a teljes archívum 1992-től, amely teljes szövegében elérhető és kereshető online. Az Országos Széchényi Könyvtár berkein belül működő Elektronikus Periodika Archívum (EPA) adatbázisában mind a 22 év összes száma letölthető pdf formátumban és a teljes szöveg kereshető. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a cikkek címeit tartja nyilván az adatbázis, hanem a cikkek teljes szövegére rá lehet keresni a ma használatos összes keresőprogram (google, yahoo, bing, stb.), valamint az EPA saját belső keresőjének segítségével. Az adatbázis folyamatosan frissül az aktuális számokkal. Minden egyes archív számot nagy felbontásban digitalizáltak, ezáltal nagyítható.

Az Algyői Hírmondó teljes archívumát papír alapon, bekötve is meg lehet tekinteni a könyvtárban. Reméljük, a modern technika segítségével még többeknek lesz elérhető az újság!

A digitalizálás nagy lépés az újság életében és az algyői helytörténeti gyűjtemény gyarapítása szempontjából is fontos.

A Hírmondó archívuma elérhető a következő weboldalakon:

Pillantsanak bele a 22 évvel ezelőtti Algyő életébe és nosztalgiázzanak a modern technika segítségével!

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×