× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Édes-keserűség az I. Algyői Versünnep kapcsán

|
2014. május 27. | Kultúra
Bár én mindig elégedetlen vagyok önmagammal, ez hajt, ez sarkall jobb teljesítményre! Jó volt, de jövőre legyen még jobb!

Ha az I. Algyői Versünnepet szeretném értékelni, vegyes érzelmek kerítenek hatalmunkba. Nagyon jó érzés volt, hogy a gyerekek - óvodások, iskolások - olyan szép számmal jelentkeztek versmondásra. Megköszönöm az óvónőknek, pedagógusoknak és szülőknek, hogy felkészítették a gyerekeket, és hogy elkísérték őket a rendezvényre.

Délelőtt 18 óvodás lépett a színpadra egy-egy verssel. Valamennyien bátran és pontosan mondták a hosszabb-rövidebb verseket. Jutalmul emléklapot, noteszt, színes ceruzát és a Szegedi Miniszínház verses-zenés műsorát kapták, melyet az óvodáscsoportok és az első osztályosok is megtekintettek.

Kora délután az iskolások közül 30 gyerek vállalkozott, hogy elmondja kedvenc versét. Az alsó tagozatosok a felnőtteket is meghazudtoló pontossággal, kiállással léptek színpadra. A hosszú verseket hibátlanul, szépen hangsúlyozva mondták. A felsősök közül mind létszámban, mind verstudásban kiemelkedett az 5. a osztály teljesítménye.

Amit sajnáltam az az, hogy a 7. osztályból két gyerek vett részt az ünnepen, a 8. osztályosok pedig nem jelentkeztek. (Valószínû nekik más elfoglaltságuk volt.) A fellépők jutalma emléklap, notesz és toll volt.

Délután 5 órakor az algyői felnőttek következtek. 11 vers hangzott el, és a Búzavirág Asszonykórus elénekelte Petőfi Sándor: Befordultam a konyhába című versét. A fellépők jutalma egy-egy könyv és emléklap volt.

Külön élményt jelentett – vendégművészünk – Publik Antal és kis unokája, Vass Ildikó műsora. Publik Antal szuggesztív előadása, Ildikó gyönyörű énekhangja elragadó volt.

Az estet a kiskunhalasi Lyra Együttes verses-zenés irodalmi műsora zárta. A közönség meglepetésben is részesült, ugyanis az együttes megzenésítette és előadta Belovainé Bakos Erika, Farkas Sándorné, Szilágyi Perjési Katalin és Bakó Tibor versét, így egy „ősbemutatónak” is részesei lehettünk.

S miért van bennem „édes-keserűség”? Örülök, hogy hívó szavunkra ennyi gyerek, ilyen sok szép verset mondott, hallgatott, de sajnálom, hogy a felnőttek, civil szervezetek az igazán élményt adó délutáni rendezvényre nem voltak kíváncsiak. Talán majd jövőre! A délelőtt 10 órától este 19 óráig tartó programon közel 90 vers hangzott el. S ez jó! Mert verset mondani és hallgatni is jó!

A rendezvényt a Gyevi Art Kulturális Egyesület a Faluház és Könyvtárral
közösen szervezte. Köszönöm minden közreműködőnek, segítőnek, hogy az 50. Magyar Költészet Napját méltóképpen megünnepelhettük.
 

További hírek

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

2021. május 07. | Sport Bővebben

Kitakarítják a fokokat és leeresztik a vizet a kubikgödrökből, amelyekben a szúnyogok szaporodni szoktak. Az invázió elleni védekezésben a katasztrófavédelem is segített. 

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Megkezdődött az Atka felé vezető út 47-es főút és a vasúti átjáró közötti szakaszának javítása, a kátyúzás és padka javítás idején forgalom terelésre, időszakos fennakadásokra lehet számítani az elkövetkező egy-két napban.

2021. május 05. | Önkormányzat Bővebben

Algyőn kinyitottak a szabadidős és kulturális intézmények is.

2021. május 04. | Kultúra Bővebben

Egyre többen költöznek a délnyugati lakóövezetbe Algyőn, így égető problémává vált a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a Pipacs és a Gólya utcában.

2021. május 04. | Önkormányzat Bővebben

×