× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Benkő Péter és Kurkó József elõadóművész estje

|
2015. január 25. | Kultúra
Az Algyői Teátrum nyitó előadása méltón vezette a nyár elejéig tartó színházi évadot. Benkő Péter és Kurkó József verses estje a magyar kultúra hetében szép emléket állított a magyar nemzeti nyelvünk értékes kincseinek. Kurkó József zenés elemekkel, gitárral kísért, megzenésített versekkel, énekekkel tűzdelte a programot, ahol többek között Wass Albert, Ratkó József, Tóth Árpád, Juhász Gyula műveit hallhattuk. A magyar kultúra gyöngyszemeiből adtak válogatást a művészek, a részt vevő kb. 65 fő valódi élményekkel gazdagodott az este folyamán.

A Teátrum többi előadására bérletet is válthatnak, az időpontokról tájékozódhatnak a www.algyokultura.hu weboldalon.

Képek: http://algyokultura.hu/index.php/kepek (Photo by Papp Dániel)
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×