× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bakos Eszter karikatúrái a könyvtárban

|
2021. november 23. | Kultúra

Egy helyi művész, Bakos Eszter karikatúráiból nyílt tárlat a könyvtárban október 15-én. A megnyitón a karikaturista arról beszélt, hogy már egészen fiatalon festett és karikatúrákat készített, végül az utóbbi ragadta magával. Ám sokáig csak hobbiként foglalkozott vele a munkája mellett, ugyanis az élelmiszeripari főiskolán végzett, 2016 azonban változást hozott az életében.

Egy katonai ügyészről készített karikatúrát, aki azt tanácsolta Eszternek, hogy kezdjen el komolyabban foglalkozni az alkotással. Eszter megjegyezte, ekkor vált belőle mérlegképes amatőr karikaturista, ő ugyanis így szokta humorosan jellemezni magát.

Úgy véli, a karikatúra egy műforma, mert az több művészeti ágban is jelen van, így például a zenében, az irodalomban, a színművészetben és a vizuális művészetben is. Hozzátette, egy karikatúra lehet például ironikus és szarkasztikus is, ő viszont a portrékarikatúrát választotta. Beszámolt arról is, hogy Lugosi Béla színművészről, vagyis Drakula grófról készítette a legelső képét, amely ugyan fekete-fehér alkotás, de a művész szemét színesre rajzolta, mert szerinte olyan különleges zöld szeme volt, amelyet kár lett volna fekete-fehérben rajzolni. Kérdésre elárulta, kedvenc műve Leonard Simon Nimoy amerikai színészről készült, akit sokan a Star Trek-beli Spock szerepéről ismernek.

Bakos Eszter kiemelte, azokról az emberekről szeret karikatúrát készíteni, akiknek meghatározó vonásaik vannak, akiknek az orruk, a szemük és a szájuk különleges. Ugyanakkor nemcsak a képeit mutatta be a közönségnek, hanem azt is, hogyan készülnek a rajzai. Ezúttal Süli Andrásról készített karikatúrát.

Forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Karnok Csaba)

 

További hírek

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Algyő Nagyközség közigazgatási területén 2022. július 01. napjától – 2022. október 31. napjáig terjedő időszakban a közigazgatási területén belül tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

2022. június 23. | Bővebben

×