× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bakos Eszter karikatúrái a könyvtárban

|
2021. november 23. | Kultúra

Egy helyi művész, Bakos Eszter karikatúráiból nyílt tárlat a könyvtárban október 15-én. A megnyitón a karikaturista arról beszélt, hogy már egészen fiatalon festett és karikatúrákat készített, végül az utóbbi ragadta magával. Ám sokáig csak hobbiként foglalkozott vele a munkája mellett, ugyanis az élelmiszeripari főiskolán végzett, 2016 azonban változást hozott az életében.

Egy katonai ügyészről készített karikatúrát, aki azt tanácsolta Eszternek, hogy kezdjen el komolyabban foglalkozni az alkotással. Eszter megjegyezte, ekkor vált belőle mérlegképes amatőr karikaturista, ő ugyanis így szokta humorosan jellemezni magát.

Úgy véli, a karikatúra egy műforma, mert az több művészeti ágban is jelen van, így például a zenében, az irodalomban, a színművészetben és a vizuális művészetben is. Hozzátette, egy karikatúra lehet például ironikus és szarkasztikus is, ő viszont a portrékarikatúrát választotta. Beszámolt arról is, hogy Lugosi Béla színművészről, vagyis Drakula grófról készítette a legelső képét, amely ugyan fekete-fehér alkotás, de a művész szemét színesre rajzolta, mert szerinte olyan különleges zöld szeme volt, amelyet kár lett volna fekete-fehérben rajzolni. Kérdésre elárulta, kedvenc műve Leonard Simon Nimoy amerikai színészről készült, akit sokan a Star Trek-beli Spock szerepéről ismernek.

Bakos Eszter kiemelte, azokról az emberekről szeret karikatúrát készíteni, akiknek meghatározó vonásaik vannak, akiknek az orruk, a szemük és a szájuk különleges. Ugyanakkor nemcsak a képeit mutatta be a közönségnek, hanem azt is, hogyan készülnek a rajzai. Ezúttal Süli Andrásról készített karikatúrát.

Forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Karnok Csaba)

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×