× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Bakos Eszter karikatúrái a könyvtárban

|
2021. november 23. | Kultúra

Egy helyi művész, Bakos Eszter karikatúráiból nyílt tárlat a könyvtárban október 15-én. A megnyitón a karikaturista arról beszélt, hogy már egészen fiatalon festett és karikatúrákat készített, végül az utóbbi ragadta magával. Ám sokáig csak hobbiként foglalkozott vele a munkája mellett, ugyanis az élelmiszeripari főiskolán végzett, 2016 azonban változást hozott az életében.

Egy katonai ügyészről készített karikatúrát, aki azt tanácsolta Eszternek, hogy kezdjen el komolyabban foglalkozni az alkotással. Eszter megjegyezte, ekkor vált belőle mérlegképes amatőr karikaturista, ő ugyanis így szokta humorosan jellemezni magát.

Úgy véli, a karikatúra egy műforma, mert az több művészeti ágban is jelen van, így például a zenében, az irodalomban, a színművészetben és a vizuális művészetben is. Hozzátette, egy karikatúra lehet például ironikus és szarkasztikus is, ő viszont a portrékarikatúrát választotta. Beszámolt arról is, hogy Lugosi Béla színművészről, vagyis Drakula grófról készítette a legelső képét, amely ugyan fekete-fehér alkotás, de a művész szemét színesre rajzolta, mert szerinte olyan különleges zöld szeme volt, amelyet kár lett volna fekete-fehérben rajzolni. Kérdésre elárulta, kedvenc műve Leonard Simon Nimoy amerikai színészről készült, akit sokan a Star Trek-beli Spock szerepéről ismernek.

Bakos Eszter kiemelte, azokról az emberekről szeret karikatúrát készíteni, akiknek meghatározó vonásaik vannak, akiknek az orruk, a szemük és a szájuk különleges. Ugyanakkor nemcsak a képeit mutatta be a közönségnek, hanem azt is, hogyan készülnek a rajzai. Ezúttal Süli Andrásról készített karikatúrát.

Forrás: Algyői Hírmondó (fotó: Karnok Csaba)

 

További hírek

A Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2022.” című pályázat által Algyőn járdaépítési program valósulhatott meg.

2023. február 01. | Önkormányzat Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy 2023. február 1-én az Algyő, Géza utca –Kastélykert utca sarkán, az ivóvízhálózaton tolózár csomópont csere miatt, az alábbi ingatlanokban időszakos vízhiány lesz a következő helyeken...

2023. január 31. | Gazdaság Bővebben

Az algyői Tisza-part két népszerű vendéglátó egységének és az Algyői Műjégpálya büféjének üzemeltetésére keres bérlőt a Gyeviép Nkft. 

2023. január 30. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük Önöket, hogy ivóvízhálózat hibaelhárítási munkák miatt időszakos vízhiányra kell felkészülni 2023. január 30-án (hétfő) 8:30 – 14:00 óráig.

2023. január 27. | Gazdaság Bővebben

Pályázati hirdetmény Algyő, Tiszavirág utcában található „beépítetlen terület” megnevezésű, 1/1 részben Algyő Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képező tehermentes ingatlanok legmagasabb áron történő értékesítése.

2023. január 20. | Önkormányzat Bővebben

×