× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele

|
2021. július 01. | Kultúra

A Gyevikult Nkft. első nyári szabadtéri programján nagyon sokan vettek részt. A Faluház előtti tér megtelt kicsikkel és nagyokkal, akik kedvükre válogathattak a remek szórakozási lehetőségek, játékok és műsorok között.

A programokat délután 3 órakor a Fürge Ujjak Műhelye és az Algyői Foltvarrók „szabadban varrással” nyitotta meg, ahol a kötés, horgolás és a varrás rejtelmeibe leshettek be az érdeklődők és ki is próbálhatták magukat. Később megérkezett Jimmy Bohóc, akik a legapróbbakat szórakoztatta gólyalábakon, az idősebbek pedig bekapcsolódhattak a Bad Boots Linedance country bemutatójába. Badar Kovács Kriszitna vezetésével aerobikkal borzolta a kedélyeket az Algyői Fitness Csapat, majd Bűvész Stand Up műsorral varázsolta el a nézőket Boldog Péter bűvész. Szent Iván éjjele nem telhet el tűzgyújtás nélkül, erről a Hestia Tűztánc Csoport gondoskodott, akik egy fantasztikus bemutatóval tették még emlékezetesebbé az év legrövidebb éjszakáját.

A délután 5-től este 9-ig tartó rendezvényen a falu apraja és nagyja ingyenesen játszhatott kedvére a felállított játékokkal, például buborékfocival, ugrálóvárral, trambulinnal, biliárd focival és rodeóbikával. Emellett henna festésre is volt mód, aki bevállalta. Aki pedig még bátrabb volt, az a Jósda szolgáltatásait is igénybe vehette. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, azok a Szent Anna Terasz várta hűsítő italokkal és finom halételekkel.

Az év legrövidebb és talán a legvarázslatosabb éjszakáján mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. A népi hagyomány szerint az ezen a napon gyújtott tűzek a megtisztulást, az ujjászületést jelképezik. Egy ilyen, a hátunk mögött lévő nehéz időszak után reméljük, újraindul a község élete is. Ez a program méltó kezdete lehet ennek. 

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×