× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele

|
2021. július 01. | Kultúra

A Gyevikult Nkft. első nyári szabadtéri programján nagyon sokan vettek részt. A Faluház előtti tér megtelt kicsikkel és nagyokkal, akik kedvükre válogathattak a remek szórakozási lehetőségek, játékok és műsorok között.

A programokat délután 3 órakor a Fürge Ujjak Műhelye és az Algyői Foltvarrók „szabadban varrással” nyitotta meg, ahol a kötés, horgolás és a varrás rejtelmeibe leshettek be az érdeklődők és ki is próbálhatták magukat. Később megérkezett Jimmy Bohóc, akik a legapróbbakat szórakoztatta gólyalábakon, az idősebbek pedig bekapcsolódhattak a Bad Boots Linedance country bemutatójába. Badar Kovács Kriszitna vezetésével aerobikkal borzolta a kedélyeket az Algyői Fitness Csapat, majd Bűvész Stand Up műsorral varázsolta el a nézőket Boldog Péter bűvész. Szent Iván éjjele nem telhet el tűzgyújtás nélkül, erről a Hestia Tűztánc Csoport gondoskodott, akik egy fantasztikus bemutatóval tették még emlékezetesebbé az év legrövidebb éjszakáját.

A délután 5-től este 9-ig tartó rendezvényen a falu apraja és nagyja ingyenesen játszhatott kedvére a felállított játékokkal, például buborékfocival, ugrálóvárral, trambulinnal, biliárd focival és rodeóbikával. Emellett henna festésre is volt mód, aki bevállalta. Aki pedig még bátrabb volt, az a Jósda szolgáltatásait is igénybe vehette. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, azok a Szent Anna Terasz várta hűsítő italokkal és finom halételekkel.

Az év legrövidebb és talán a legvarázslatosabb éjszakáján mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. A népi hagyomány szerint az ezen a napon gyújtott tűzek a megtisztulást, az ujjászületést jelképezik. Egy ilyen, a hátunk mögött lévő nehéz időszak után reméljük, újraindul a község élete is. Ez a program méltó kezdete lehet ennek. 

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×