× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele

|
2021. július 01. | Kultúra

A Gyevikult Nkft. első nyári szabadtéri programján nagyon sokan vettek részt. A Faluház előtti tér megtelt kicsikkel és nagyokkal, akik kedvükre válogathattak a remek szórakozási lehetőségek, játékok és műsorok között.

A programokat délután 3 órakor a Fürge Ujjak Műhelye és az Algyői Foltvarrók „szabadban varrással” nyitotta meg, ahol a kötés, horgolás és a varrás rejtelmeibe leshettek be az érdeklődők és ki is próbálhatták magukat. Később megérkezett Jimmy Bohóc, akik a legapróbbakat szórakoztatta gólyalábakon, az idősebbek pedig bekapcsolódhattak a Bad Boots Linedance country bemutatójába. Badar Kovács Kriszitna vezetésével aerobikkal borzolta a kedélyeket az Algyői Fitness Csapat, majd Bűvész Stand Up műsorral varázsolta el a nézőket Boldog Péter bűvész. Szent Iván éjjele nem telhet el tűzgyújtás nélkül, erről a Hestia Tűztánc Csoport gondoskodott, akik egy fantasztikus bemutatóval tették még emlékezetesebbé az év legrövidebb éjszakáját.

A délután 5-től este 9-ig tartó rendezvényen a falu apraja és nagyja ingyenesen játszhatott kedvére a felállított játékokkal, például buborékfocival, ugrálóvárral, trambulinnal, biliárd focival és rodeóbikával. Emellett henna festésre is volt mód, aki bevállalta. Aki pedig még bátrabb volt, az a Jósda szolgáltatásait is igénybe vehette. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, azok a Szent Anna Terasz várta hűsítő italokkal és finom halételekkel.

Az év legrövidebb és talán a legvarázslatosabb éjszakáján mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. A népi hagyomány szerint az ezen a napon gyújtott tűzek a megtisztulást, az ujjászületést jelképezik. Egy ilyen, a hátunk mögött lévő nehéz időszak után reméljük, újraindul a község élete is. Ez a program méltó kezdete lehet ennek. 

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×