× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele

|
2021. július 01. | Kultúra

A Gyevikult Nkft. első nyári szabadtéri programján nagyon sokan vettek részt. A Faluház előtti tér megtelt kicsikkel és nagyokkal, akik kedvükre válogathattak a remek szórakozási lehetőségek, játékok és műsorok között.

A programokat délután 3 órakor a Fürge Ujjak Műhelye és az Algyői Foltvarrók „szabadban varrással” nyitotta meg, ahol a kötés, horgolás és a varrás rejtelmeibe leshettek be az érdeklődők és ki is próbálhatták magukat. Később megérkezett Jimmy Bohóc, akik a legapróbbakat szórakoztatta gólyalábakon, az idősebbek pedig bekapcsolódhattak a Bad Boots Linedance country bemutatójába. Badar Kovács Kriszitna vezetésével aerobikkal borzolta a kedélyeket az Algyői Fitness Csapat, majd Bűvész Stand Up műsorral varázsolta el a nézőket Boldog Péter bűvész. Szent Iván éjjele nem telhet el tűzgyújtás nélkül, erről a Hestia Tűztánc Csoport gondoskodott, akik egy fantasztikus bemutatóval tették még emlékezetesebbé az év legrövidebb éjszakáját.

A délután 5-től este 9-ig tartó rendezvényen a falu apraja és nagyja ingyenesen játszhatott kedvére a felállított játékokkal, például buborékfocival, ugrálóvárral, trambulinnal, biliárd focival és rodeóbikával. Emellett henna festésre is volt mód, aki bevállalta. Aki pedig még bátrabb volt, az a Jósda szolgáltatásait is igénybe vehette. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, azok a Szent Anna Terasz várta hűsítő italokkal és finom halételekkel.

Az év legrövidebb és talán a legvarázslatosabb éjszakáján mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást. A népi hagyomány szerint az ezen a napon gyújtott tűzek a megtisztulást, az ujjászületést jelképezik. Egy ilyen, a hátunk mögött lévő nehéz időszak után reméljük, újraindul a község élete is. Ez a program méltó kezdete lehet ennek. 

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×