× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az államalapítás ünnepe a Székelyföld Baráti Társasággal

|
2013. szeptember 16. | Kultúra
Az Algyőn immáron egy esztendeje működő Székelyföld Baráti Társaság a magyar állam megalapításának évfordulójához, valamint az Új Kenyér ünnepéhez kapcsolódóan családi programot szervezett a Tájház udvarán. A székelyföldi hagyományokat megidéző társaság tárt kapuval várta az érdeklődőket.

Napközben a kör szorgos asszonyai – Csiszer Piroska vezetésével – megdagasztották, majd a kemencében megsütötték az ünnep jelképévé lett kenyeret, amellyel az este folyamán a Tájházba betérőket vendégelték meg. Sötétedés után pedig, a nap lezárásaként a 2003-ban, Csíksomlyón bemutatott István a király előadás felvételét vetítették le. A pajtában összegyűlt szép számú közönség egy kellemes este keretein belül emlékezett meg államalapítónkról, Szent Istvánról.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×