× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az államalapítás ünnepe a Székelyföld Baráti Társasággal

|
2013. szeptember 16. | Kultúra
Az Algyőn immáron egy esztendeje működő Székelyföld Baráti Társaság a magyar állam megalapításának évfordulójához, valamint az Új Kenyér ünnepéhez kapcsolódóan családi programot szervezett a Tájház udvarán. A székelyföldi hagyományokat megidéző társaság tárt kapuval várta az érdeklődőket.

Napközben a kör szorgos asszonyai – Csiszer Piroska vezetésével – megdagasztották, majd a kemencében megsütötték az ünnep jelképévé lett kenyeret, amellyel az este folyamán a Tájházba betérőket vendégelték meg. Sötétedés után pedig, a nap lezárásaként a 2003-ban, Csíksomlyón bemutatott István a király előadás felvételét vetítették le. A pajtában összegyűlt szép számú közönség egy kellemes este keretein belül emlékezett meg államalapítónkról, Szent Istvánról.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×