× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Algyői Tojásműhely is bemutatkozott az ópusztaszeri Húsvéton

|
2013. április 17. | Kultúra

„Jöjjetek Bujákodni!” címmel 2013. március 31. és április 1. között számos húsvéti programmal várta a bel- és külföldi vendégeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Az idei vendég a „Palócországi” Buják volt, a húsvéti programok között többek között volt hagyományos locsolkodás, kézműves foglalkozások, óriásbábos vásári komédia, játékos tojáskeresés, fotókiállítás, divatbemutató, ételszentelés, táncház és lovasbemutató.

Idén a Gyevi Art Kulturális Egyesület - Algyői Tojásműhely is bemutatkozási lehetőséget kapott, a Skanzen alsóvárosi napsugaras házának tornácán a két nap alatt Bereczné Lázár Nóra népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere vezetésével hagyományos tojásírást és festést tanítottak az érdeklődő vendégeknek a Tojásműhely tagjai: Bakos Dorina, Balázs Dóra, Balázs Petra, Pigniczki Kata és Nacsa Izabella. A külföldi vendégek angol, német és olasz nyelvű tájékoztatást is kaptak a lányoktól, hogyan készül a hagyományos magyar hímes tojás.

Az Algyői Tojásműhely ezúton szeretne köszönetet mondani az Emlékpark vezetőségének és Kodácz Csengele rendezvényszervezőnek a megjelenési lehetőségért.

INFO és képgaléria: www.opusztaszer.hu, http://www.facebook.com/algyoi.tojasmuhely?fref=ts, www.gyeviart.hu.

  

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×