× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Algyői Tojásműhely alkotásai a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban

|
2014. február 23. | Kultúra
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, A Magyar Kézművességért Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület Vándorlegény - X. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot hirdetett 2013-ban hazai és határon túli, 11-25 éves fiatalok körében.

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhely tagjai: Bakos Dorina, Balázs Petra, Balázs Dóra, Pigniczki Kata, Klatka Eszter és Nacsa Izabella ’Hagyományos hímes tojások többféle technikával’ címmel pályáztak az országos megmérettetésen, ahol korosztályukban I. helyezésért minisztériumi díjban részesültek. Az ünnepélyes díjátadó 2013-ban volt Debrecenben. Szakmai vezetőjük Bereczné Lázár Nóra hímestojás-festő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere.

Az országos pályázat utolsó helyszíne Budapest, a díjazott alkotások kiállítás-megnyitójára 2014. február 7-én került sor a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A tárlatot Szabó Zoltán néprajzkutató, a Múzeum vezetője nyitotta meg. A kiállítás szervezője: Pölös Andrea, kivitelezője: Borbényi M. Éva és Pintér Piroska.

A tárlat megtekinthető 2014. március 29-ig, keddtől szombatig 10 és 18 óra között, Budapesten, a Fő utca 6. szám alatt.

INFO: www.hagyomanyokhaza.hu
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×