× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az Algyői Tojásműhely a Mesterségek Ünnepén

|
2013. augusztus 26. | Kultúra
A Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhely tagjai szakmai kirándulás keretében 2013. augusztus 20-án, államalapító Szent István király ünnepén tekintették meg Budapesten, a Budai Várban a 27. Mesterségek Ünnepét.

A nemzetközi rendezvény idei témája a gyapjú volt, a külföldi díszvendég pedig Kirgizisztán. A több mint 800 kézműves mestert felvonultató seregszemle keretében mesterség-bemutatók, népi játszóházak, viselet-bemutatók, kézműves étkek kavalkádja, koncertek és szakmai előadások várták az érdeklődőket.

Az Algyői Tojásműhely tagjai személyesen találkoztak a hazai tojás-díszítőművészet kiemelkedő alkotóival, Berszánné Román Erzsébet budapesti, Báling Lászlóné nagypalli és Ágoston Endréné jánoshalmi tojásírókkal, tojáskarcolókkal, népi iparművészekkel, akiktől szakmai fortélyokat leshettek el a fiatal alkotók.

Ajánlott internetes oldalak: www.mestersegekunnepe.hu, www.nesz.hu.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×