× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői iskolások már tudják, hogyan készül a hímes tojás

|
2013. március 28. | Kultúra

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulói Kériné Bódi Judit tanítónő vezetésével húsvéti foglalkozásra látogattak az Alkotóházba 2013. március 1-jén.

Bereczné Lázár Nóra egyesületi tag, az Algyői Tojásműhely vezetője a húsvéti hagyományokról, a hímes tojások szimbólum rendszeréről beszélt, miközben megmutatta a gyerekeknek, hogyan kell hagyományos motívumokkal tojást írni.

Minden gyerek megírt egy tojást, majd Gonda Károlyné Julika finom palacsintával és teával kínálta a gyerekeket, miközben a tojások a piros lében festődtek.

Ezúton mondunk köszönetet az érdeklődésért az iskola vezetőségének és a tanulóknak, valamint az egyesület tagjainak: Ménesi Lajosné Jusztikának, Kocsisné Kuk Ildikónak, Molnárné Süli-Zakar Zitának, Gonda Károlyné Julikának és Szalmáné Simon Évának a szakmai segítségért.

INFO: www.gyeviart.hu

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×