× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Aranyminősítést kapott a Parlando Énekegyüttes

|
2021. július 16. | Kultúra

Két aranyat is bezsebeltek Balatonszárszón az algyői Parlando Énekegyüttes tagjai. Mozgalmas nyárban lesz részük, szeptember 30-án pedig 20. születésnapjukat ünneplik.

Nyolc hónap kihagyás után ismét az operettdaloké a főszerep az idén 20 éves Parlando Énekegyüttesnél, a járványhelyzet enyhülésével ugyanis újrakezdődtek a próbák.

De jól látszik, hogy az együttes tagjai gyorsan visszalendültek, hiszen a többszörösen elhalasztott, majd június 19-én megrendezett Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud-on, valamint a X. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztiválon kiemelt aranyminősítést kaptak. Emellett egyéni produkciójával Antal János is kiemelt aranyminősítést érdemelt ki.

Hírét vitték Algyőnek Balatonszárszón, ahol többen is jelezték az együttesnek, hogy a későbbiekben szeretnék, ha a településükön is bemutatkoznának. Fábián Péter, a Parlando Énekegyüttes vezetője lapunknak elmondta, folyamatosan érkeznek hozzájuk a felkérések, így sűrű lesz a programjuk nyáron.

Beszámolója szerint a balatoni döntő mellett júniusban a Szőregi Operettesten is felléptek, július 17-én pedig a Kelebiában adnak majd különleges kulturális élményt a nagyérdeműnek. Hozzátette, akkor már elkezdődik a 20. születésnapjuk megünneplése, a vajdasági barátaikkal teszik ezt meg.

Ezután július 23-án este, a Szent Anna napi búcsú előestéjén hallhatunk majd az együttestől szebbnél szebb operettdalokat, akkor a tervek szerint Kónya Krisztina és Szélpál Szilveszter is fellép. Augusztusban a röszkei falunapon és az Országos Polgárőr Napon is ott lesznek, utóbbinak idén Mórahalom ad otthont. A koronát az együttes 2021-es évére a szeptember 30-ai ünnep teszi majd fel, akkor emlékeznek vissza ugyanis az eltelt 20 évre, meglepetés fellépők is érkeznek majd.

Kérdésünkre Fábián Péter elárulta, az előadásaik során régi sanzonokkal és filmslágerekkel is megörvendeztetik majd a nézőket, valamint új dalokkal is készülnek, az viszont meglepetés lesz mindenkinek, hogy pontosan mit is értett ezalatt.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×