× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Amatőr festők találkozója volt Algyőn

|
2013. szeptember 25. | Kultúra
Az Alkotóház nyári rendezvényei közül a fontos esemény volt az amatőr festők találkozója.

Magyarné Varga Anna álmodta meg, és valósította meg a találkozót, augusztusban. Ezen a napon közös festésre hívta meg az művészettörténeti Önképző Kör tagjait: Csordás Tibort, Kovácsné Bitó Ágnest, Haranghi Gézáné Ancikát Hódmezővásárhelyről, Algyőt Magyarné Anna és Belovainé Bakos Erika képviselte. A „hazaiak” bemutatták az Alkotóházat a vendégeknek, meséltek Süli Andrásról, munkásságáról.

Minden résztvevő hozott egy-egy alkotást, tus és tinta, rajz és olajfestmény szerepelt a szebbnél szebb munkák között. A cél az egymástól való tanulás, az eszmecsere volt, a résztvevők megtapasztalhatták a közös munka örömét.

10 órára érkeztek a vendégek, és délután 4 óráig hasznosan el tudták tölteni az időt. Közben mindenki elkészített egy-egy kisméretű olajfestményt. A festés öröme, az eredmény, megelégedésükre szolgált. Anna tervei között szerepel, hogy minden nyáron találkoznak, gyarapítják a résztvevők létszámát, és a későbbiekben akár több napos tábort is szervezhetünk. Legközelebb Mártélyon találkoznak.

Köszönjük Anna fáradhatatlan munkáját, és tanítani akarását. Mindig tudunk tőle tanulni.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×