× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Amatőr festők találkozója volt Algyőn

|
2013. szeptember 25. | Kultúra
Az Alkotóház nyári rendezvényei közül a fontos esemény volt az amatőr festők találkozója.

Magyarné Varga Anna álmodta meg, és valósította meg a találkozót, augusztusban. Ezen a napon közös festésre hívta meg az művészettörténeti Önképző Kör tagjait: Csordás Tibort, Kovácsné Bitó Ágnest, Haranghi Gézáné Ancikát Hódmezővásárhelyről, Algyőt Magyarné Anna és Belovainé Bakos Erika képviselte. A „hazaiak” bemutatták az Alkotóházat a vendégeknek, meséltek Süli Andrásról, munkásságáról.

Minden résztvevő hozott egy-egy alkotást, tus és tinta, rajz és olajfestmény szerepelt a szebbnél szebb munkák között. A cél az egymástól való tanulás, az eszmecsere volt, a résztvevők megtapasztalhatták a közös munka örömét.

10 órára érkeztek a vendégek, és délután 4 óráig hasznosan el tudták tölteni az időt. Közben mindenki elkészített egy-egy kisméretű olajfestményt. A festés öröme, az eredmény, megelégedésükre szolgált. Anna tervei között szerepel, hogy minden nyáron találkoznak, gyarapítják a résztvevők létszámát, és a későbbiekben akár több napos tábort is szervezhetünk. Legközelebb Mártélyon találkoznak.

Köszönjük Anna fáradhatatlan munkáját, és tanítani akarását. Mindig tudunk tőle tanulni.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×