× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn zárult hétvégén a Térzene program

|
2020. augusztus 04. | Kultúra

Hosszú heteken keresztül töltötte meg szebbnél szebb zeneszó a tereket Algyőn, Mórahalmon és Makón is a Térzene programban. Mindegyik településen szombaton zárult a március 13-án útjára indított programsorozat, ami százakat csábított a terekre. 

Algyőn az utolsó koncert a Sportközpont előtt várta az érdeklődőket. Kis Dávid gitárművész, Nagy Szilárd arany- és platinalemezes énekes, valamint Ragány Misa színművész szórakoztatta a helyieket.

Felcsendült többek közt Máté Péter Azért vannak a jó barátok című száma, a Republictól a Szeretni valakit valamiért, a Bikinitől a közeli helyeken, valamint a Magna Cum Laude Pálinka dala is. Emellett komolyzenei darabokat is előadtak a méltán híres művészek, például Beethoven Für Elise szerzeményét is. A legnagyobb sikert az Európa 2020 szám aratta, amit Nagy Szilárd és Ragány Misa készített a járványidőszak alatt.

A megyeszékhelyen két hét múlva tartják meg a záróeseményt a Dóm téren, ahol a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertje lesz megtekinthető.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×