× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőn kirándultak, élményeiket tárlaton mutatják be

|
2021. június 12. | Kultúra

Egyedi módon mutatják be a községet a szegedi nyugdíjasok, akiknek fotói június végéig tekinthetők meg a faluházban. A képekből készült tárlat megnyitója volt az első olyan esemény Algyőn, amelyet a korlátozások feloldása után közönséggel együtt tudtak megtartani.

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

A kiállítás megnyitóján Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezetője elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy újra élettel telt meg a ház, hiszen a korlátozások feloldása óta ez volt az első olyan eseményük, amelyen már látogatókat is fogadtak. Hozzátette, érdekes látni azt, hogy mások, nem a községben élők miként is látják Algyőt. Megjegyezte, tavaly, amikor először találkozott a kör tagjaival, már akkor tudta, hogy gyümölcsöző lesz a kapcsolat.

Ezt követően Csurgó Edit, a Nap-Fény Fotókör elnöke adott számot a mindennapjaikról. Így derült ki az, hogy 2011-ben alakultak meg baráti körként, a tagok között pedig van orvos, tanár, jogász, mérnök és kertész is, éppen ezért tudnak ilyen színes albumokat készíteni. Elmondta, a fotózás és a természet szeretete, valamint az iparművészeti értékek és a helytörténet iránti érdeklődésük tartja össze őket, nagyon szeretnek együtt kirándulni, így jutottak el Algyőre is. Jelezte, ez már a második olyan tárlatuk májusban, amelyet közönség előtt tudtak megnyitni. Hangsúlyozta, nem profi fotósok, mindezt hobbiból csinálják.

A megnyitón a kör társegyesülete, a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület is fellépett.

Védettségi igazolvánnyal egészen június 28-ig lehet megtekinteni a kiállítást. Emellett a képekből egy album is készült, ezt a Nap-Fény Nyugdíjas Fotókör Facebook-oldalán lehet szemügyre venni.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×