× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőiek zenéltek algyőieknek

|
2020. július 14. | Kultúra

Ingyenes koncerteket hallgathattak szombat délutántól az algyőiek a Tájház udvarán. A program érdekessége az volt, hogy a fellépő formációk mindegyikének volt helyi kötődése. 

Az Algyői Tájház legnépszerűbb programja volt tavaly az akkor debütált Rockforduló. A rendezvényen olyan zenekarok léptek fel, melyeknek tagjai között legalább egy Algyőn élő vagy innen származó tagja volt. Szombaton ismét megrendezték a különleges zenei fesztivált, négy formáció adott ingyenes koncerteket.

– Tavaly még egy másik együttessel voltam itt. Már akkor is tetszett a rendezvény. A szüleim is el tudtak jönni, szerintem ez nagyon jó – mesélte az algyői Deák Attila, az AV Acoustic gitárosa. Az énekesnő, Gyuris Vivien hozzátette: örülnek neki, hogy a karantén után végre van lehetőség fellépésekre, újra beindulhat a zenei élet.

– Ráadásul sokkal családiasabb ez a rendezvény, mint egy szegedi koncert – tette hozzá.

A szabadtéri koncertsorozat valóban nagyon hangulatos volt: a színpad előtt sörpadokon, hátrébb párnázott ülőgarnitúrákon ülve, hideg sört vagy üdítőt iszogatva hallgathatták az érdeklődők a zenét, mely a rendezvény elnevezésével ellentétben nem csak rock-ról szólt. Az elsőként fellépő Flash Board Band például blues és reggie számokat is játszott. És hogy mennyire volt családias a hangulat, azt mi sem mutatta jobban, mint hogy a három női énekes által előadott Jég dupla whiskyvel című számra a leglelkesebben két óvodás korú kislány ugrált az első sorban.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×