× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőiek zenéltek algyőieknek

|
2020. július 14. | Kultúra

Ingyenes koncerteket hallgathattak szombat délutántól az algyőiek a Tájház udvarán. A program érdekessége az volt, hogy a fellépő formációk mindegyikének volt helyi kötődése. 

Az Algyői Tájház legnépszerűbb programja volt tavaly az akkor debütált Rockforduló. A rendezvényen olyan zenekarok léptek fel, melyeknek tagjai között legalább egy Algyőn élő vagy innen származó tagja volt. Szombaton ismét megrendezték a különleges zenei fesztivált, négy formáció adott ingyenes koncerteket.

– Tavaly még egy másik együttessel voltam itt. Már akkor is tetszett a rendezvény. A szüleim is el tudtak jönni, szerintem ez nagyon jó – mesélte az algyői Deák Attila, az AV Acoustic gitárosa. Az énekesnő, Gyuris Vivien hozzátette: örülnek neki, hogy a karantén után végre van lehetőség fellépésekre, újra beindulhat a zenei élet.

– Ráadásul sokkal családiasabb ez a rendezvény, mint egy szegedi koncert – tette hozzá.

A szabadtéri koncertsorozat valóban nagyon hangulatos volt: a színpad előtt sörpadokon, hátrébb párnázott ülőgarnitúrákon ülve, hideg sört vagy üdítőt iszogatva hallgathatták az érdeklődők a zenét, mely a rendezvény elnevezésével ellentétben nem csak rock-ról szólt. Az elsőként fellépő Flash Board Band például blues és reggie számokat is játszott. És hogy mennyire volt családias a hangulat, azt mi sem mutatta jobban, mint hogy a három női énekes által előadott Jég dupla whiskyvel című számra a leglelkesebben két óvodás korú kislány ugrált az első sorban.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×