× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőiek zenéltek algyőieknek

|
2020. július 14. | Kultúra

Ingyenes koncerteket hallgathattak szombat délutántól az algyőiek a Tájház udvarán. A program érdekessége az volt, hogy a fellépő formációk mindegyikének volt helyi kötődése. 

Az Algyői Tájház legnépszerűbb programja volt tavaly az akkor debütált Rockforduló. A rendezvényen olyan zenekarok léptek fel, melyeknek tagjai között legalább egy Algyőn élő vagy innen származó tagja volt. Szombaton ismét megrendezték a különleges zenei fesztivált, négy formáció adott ingyenes koncerteket.

– Tavaly még egy másik együttessel voltam itt. Már akkor is tetszett a rendezvény. A szüleim is el tudtak jönni, szerintem ez nagyon jó – mesélte az algyői Deák Attila, az AV Acoustic gitárosa. Az énekesnő, Gyuris Vivien hozzátette: örülnek neki, hogy a karantén után végre van lehetőség fellépésekre, újra beindulhat a zenei élet.

– Ráadásul sokkal családiasabb ez a rendezvény, mint egy szegedi koncert – tette hozzá.

A szabadtéri koncertsorozat valóban nagyon hangulatos volt: a színpad előtt sörpadokon, hátrébb párnázott ülőgarnitúrákon ülve, hideg sört vagy üdítőt iszogatva hallgathatták az érdeklődők a zenét, mely a rendezvény elnevezésével ellentétben nem csak rock-ról szólt. Az elsőként fellépő Flash Board Band például blues és reggie számokat is játszott. És hogy mennyire volt családias a hangulat, azt mi sem mutatta jobban, mint hogy a három női énekes által előadott Jég dupla whiskyvel című számra a leglelkesebben két óvodás korú kislány ugrált az első sorban.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×