× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőiek zenéltek algyőieknek

|
2020. július 14. | Kultúra

Ingyenes koncerteket hallgathattak szombat délutántól az algyőiek a Tájház udvarán. A program érdekessége az volt, hogy a fellépő formációk mindegyikének volt helyi kötődése. 

Az Algyői Tájház legnépszerűbb programja volt tavaly az akkor debütált Rockforduló. A rendezvényen olyan zenekarok léptek fel, melyeknek tagjai között legalább egy Algyőn élő vagy innen származó tagja volt. Szombaton ismét megrendezték a különleges zenei fesztivált, négy formáció adott ingyenes koncerteket.

– Tavaly még egy másik együttessel voltam itt. Már akkor is tetszett a rendezvény. A szüleim is el tudtak jönni, szerintem ez nagyon jó – mesélte az algyői Deák Attila, az AV Acoustic gitárosa. Az énekesnő, Gyuris Vivien hozzátette: örülnek neki, hogy a karantén után végre van lehetőség fellépésekre, újra beindulhat a zenei élet.

– Ráadásul sokkal családiasabb ez a rendezvény, mint egy szegedi koncert – tette hozzá.

A szabadtéri koncertsorozat valóban nagyon hangulatos volt: a színpad előtt sörpadokon, hátrébb párnázott ülőgarnitúrákon ülve, hideg sört vagy üdítőt iszogatva hallgathatták az érdeklődők a zenét, mely a rendezvény elnevezésével ellentétben nem csak rock-ról szólt. Az elsőként fellépő Flash Board Band például blues és reggie számokat is játszott. És hogy mennyire volt családias a hangulat, azt mi sem mutatta jobban, mint hogy a három női énekes által előadott Jég dupla whiskyvel című számra a leglelkesebben két óvodás korú kislány ugrált az első sorban.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×