× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyőiek zenéltek algyőieknek

|
2020. július 14. | Kultúra

Ingyenes koncerteket hallgathattak szombat délutántól az algyőiek a Tájház udvarán. A program érdekessége az volt, hogy a fellépő formációk mindegyikének volt helyi kötődése. 

Az Algyői Tájház legnépszerűbb programja volt tavaly az akkor debütált Rockforduló. A rendezvényen olyan zenekarok léptek fel, melyeknek tagjai között legalább egy Algyőn élő vagy innen származó tagja volt. Szombaton ismét megrendezték a különleges zenei fesztivált, négy formáció adott ingyenes koncerteket.

– Tavaly még egy másik együttessel voltam itt. Már akkor is tetszett a rendezvény. A szüleim is el tudtak jönni, szerintem ez nagyon jó – mesélte az algyői Deák Attila, az AV Acoustic gitárosa. Az énekesnő, Gyuris Vivien hozzátette: örülnek neki, hogy a karantén után végre van lehetőség fellépésekre, újra beindulhat a zenei élet.

– Ráadásul sokkal családiasabb ez a rendezvény, mint egy szegedi koncert – tette hozzá.

A szabadtéri koncertsorozat valóban nagyon hangulatos volt: a színpad előtt sörpadokon, hátrébb párnázott ülőgarnitúrákon ülve, hideg sört vagy üdítőt iszogatva hallgathatták az érdeklődők a zenét, mely a rendezvény elnevezésével ellentétben nem csak rock-ról szólt. Az elsőként fellépő Flash Board Band például blues és reggie számokat is játszott. És hogy mennyire volt családias a hangulat, azt mi sem mutatta jobban, mint hogy a három női énekes által előadott Jég dupla whiskyvel című számra a leglelkesebben két óvodás korú kislány ugrált az első sorban.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×