Március végén kaptam a felhívást a Magyar Foltvarró Céhen keresztül, hogy a nyár elején megrendezendő Írországi Nemzetközi Foltvarró Kiállításra, Galwaybe várják a világ minden tájáról a foltvarró kezekkel díszített textil négyzeteket.

"> Március végén kaptam a felhívást a Magyar Foltvarró Céhen keresztül, hogy a nyár elején megrendezendő Írországi Nemzetközi Foltvarró Kiállításra, Galwaybe várják a világ minden tájáról a foltvarró kezekkel díszített textil négyzeteket.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői kezek repülnek Írországba

|
2013. május 15. | Kultúra

Március végén kaptam a felhívást a Magyar Foltvarró Céhen keresztül, hogy a nyár elején megrendezendő Írországi Nemzetközi Foltvarró Kiállításra, Galwaybe várják a világ minden tájáról a foltvarró kezekkel díszített textil négyzeteket.

Kaptam az alkalmon és a soron következô foltvarró foglalkozáson megemlítettem a csapatnak. A lányok nagy lelkesedéssel kezdtek neki a saját kezük átmásolásába, megvarrásába, díszítésébe.

Több kritériumnak is eleget kellett tennünk, hogy kiállítható munkákat küldjünk külföldre. 10x10 inches, azaz 25,4x25,4cm-es textil darabra kellett dolgoznunk. Színbeli kitételként pedig a zöld és fehér kombinációja szerepelt. A négyzeten a készítő neve, lakhelye, és a készítés évének kellett szerepelnie. Különlegességként hímezni, díszíteni lehetett, és egy-egy üzenet is kerülhetett rá.

Összesen 9 algyői foltvarró társunk keze repül Írországba! Az ott élő foltvarrók fogják egy hatalmas textil képpé összevarrni a világ minden tájáról érkezô textil négyzeteket, ami majd a foltvarró fesztivál egyik különlegessége lesz.

Ezúton szeretném megköszönni Antalné Jutka, Bacsáné Erika, Czirokné Gabi, Cseuzné Ágh Györgyi, Gubacsi Enikő, Mácsárné Klári, Némethné Aranka és Tóthné Marika lelkes és precíz munkáját.

 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

×