× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Hősökre emlékezünk! - újra fotópályázat a Könyvtárban

|
2015. március 30. | Kultúra
Várjuk minden hozzátartozó, ismerős emlékeit, melyet az I. és a II. világháborúban elesett vagy harcolt algyői hős katonákról őriz. Lehetnek régi családi fotók, igazolványok, festmények, üdvözlőlap, levél, irat (értesítés, igazolvány, ajándékként küldött tárgy, egyéb emlék).

Kért adatok: név, születési idő, halálozási idő, halálának helye, katonai rendfokozata, fogalakozása, családi állapota, gyermekei neve, stb. Az adatok részbeni közlése segítségül szolgál a személy pontosításához.

A Könyvtárban azonnal beszkenneljük és visszaadjuk a fényképet, levelet vagy iratot, valamint egy adatlapot kell kitölteni minden emléktárgy mellé, amely a könyvtárban is kitölthető, de letölthető a www.algyokultura.hu weboldalról is!

Az első világháborús algyői hősi halottak névsora és halálozásuk körülményei a honlapunkon olvashatók!

Az emléktárgyak felkutatásában számítunk az általános és középiskolások segítségére!

A gyűjtésben közreműködők között könyvajándékokat sorsolunk ki.

A gyűjtés határideje 2015. április 30.

Az anyagokat a Könyvtárba várjuk nyitva tartási idő szerint (H-P 9-12; 13-18 óráig).

A gyűjtemény anyagából 2015. október 1-én, Algyő napján kiállítást rendezünk, majd beépítjük a helytörténeti adatbázisunkba.
Részletek: www.algyokultura.hu
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×