× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Hősökre emlékezünk! - újra fotópályázat a Könyvtárban

|
2015. március 30. | Kultúra
Várjuk minden hozzátartozó, ismerős emlékeit, melyet az I. és a II. világháborúban elesett vagy harcolt algyői hős katonákról őriz. Lehetnek régi családi fotók, igazolványok, festmények, üdvözlőlap, levél, irat (értesítés, igazolvány, ajándékként küldött tárgy, egyéb emlék).

Kért adatok: név, születési idő, halálozási idő, halálának helye, katonai rendfokozata, fogalakozása, családi állapota, gyermekei neve, stb. Az adatok részbeni közlése segítségül szolgál a személy pontosításához.

A Könyvtárban azonnal beszkenneljük és visszaadjuk a fényképet, levelet vagy iratot, valamint egy adatlapot kell kitölteni minden emléktárgy mellé, amely a könyvtárban is kitölthető, de letölthető a www.algyokultura.hu weboldalról is!

Az első világháborús algyői hősi halottak névsora és halálozásuk körülményei a honlapunkon olvashatók!

Az emléktárgyak felkutatásában számítunk az általános és középiskolások segítségére!

A gyűjtésben közreműködők között könyvajándékokat sorsolunk ki.

A gyűjtés határideje 2015. április 30.

Az anyagokat a Könyvtárba várjuk nyitva tartási idő szerint (H-P 9-12; 13-18 óráig).

A gyűjtemény anyagából 2015. október 1-én, Algyő napján kiállítást rendezünk, majd beépítjük a helytörténeti adatbázisunkba.
Részletek: www.algyokultura.hu
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×