× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői foltvarrók az OFF-on

|
2023. szeptember 21. | Kultúra

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

A fesztiválon számos kiállítást tekinthettek meg a tagok, ahol az ország foltvarróinak legjava állíthatott ki. Láthattuk a céh által kiírt pályázat rózsás faliképeit, a céhtagok által megvarrt közös kavicsos képet, a szeptemberben Algyőre látogató, Angliában élő alkotó remekműveit, valamint nemezelő művészek foltvarrással ötvözött gyapjú termékeit.

A programon nem csak hazai kiállítók, de nemzetközi csoportok is helyet kaptak. Olaszország legjobb foltvarróinak munkáit láthattuk, valamint az Európai Foltvarró Pályázat különleges alkotásait is. A vásártéren temérdek árus kínálta portékáit, méteráru, rövidáru, különleges foltvarráshoz szükséges eszközök közül válogathattak a csoport tagjai.

A fesztivál egyik fő eseménye a megnyitó volt, hiszen itt osztotta ki a céh vezetősége a pályázatra beadott munkák díjazását és itt gratulálhattunk számos céhmesternek is. A műsort Herczku Ágnes és Nikola Pavlov szolgáltatta. A programról elfáradva, de tartalmas élményekkel telve tértünk haza.

Az Országos Foltvarró Fesztivál, azaz OFF háromnapos rendezvény sorozat, ahol a kiállításokon kívül workshopokon vehetnek részt a vállalkozó szellemű foltvarrók. A workshopokra előre lehetett jelentkezni, több technika közül választhattak a tagtársak. Volt lehetőség kézi varrással készült képecske készítésére, modern technikával készült technika elsajátítására, volt továbbá textil rajzolás-festés varrógéppel és rajzceruzával és nemezelés. Az egyik fő attrakciója a programnak a magyarországi varrógép forgalmazócégek által hirdetett varróverseny volt, ahol céhcsoportok mérhették össze varrótudományukat.

Az Algyői Foltvarrók Köre tagjai ezúton köszönik Molnár Áron polgármester anyagi támogatását, amellyel eljuthattunk a fesztiválra. Külön köszönetet érdemel Antal János és Berényi András tiszteletbeli foltvarró férjek, akik nagy türelemmel szállították a feleségeket és foltvarró társaikat erre a rendezvényre.

Izbékiné Cseuz Gabriella, Algyői Foltvarrók Köre vezetője

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×