× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői és szegedi táncosok ropták

|
2021. november 28. | Kultúra

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

Így idén a helyi táncosok mellett két szegedi, a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes és a Délikert Napsugár Néptáncegyüttes lépett színpadra. A csoportok az ország minden csücskéből merítettek a magyarság hagyományaiból, a talpalávalót pedig a Gyantár Zenekar húzta nekik.

Zsibongott az egész ház, a közönség minden előadást vastapssal jutalmazott. Jó kedvből nem volt hiány, tehát a gála elérte célját, a csoportokból pedig sugárzott a szeretet és az, hogy a táncnak milyen közösségteremtő ereje van.

Ahogyan minden évben, úgy 2021-ben is a szórakoztatás mellett az volt a célja a gálának, hogy a táncosok megmutassák milyen koreográfiákat tanultak az elmúlt hónapokban. Idén azonban nemcsak egy, hanem két évnyi munkát vittek színpadra, hiszen a pandémia miatt tavaly elmaradt a rendezvény.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: 6. Zsibongó Néptáncgála (15 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×