× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői és szegedi táncosok ropták

|
2021. november 28. | Kultúra

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

Így idén a helyi táncosok mellett két szegedi, a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes és a Délikert Napsugár Néptáncegyüttes lépett színpadra. A csoportok az ország minden csücskéből merítettek a magyarság hagyományaiból, a talpalávalót pedig a Gyantár Zenekar húzta nekik.

Zsibongott az egész ház, a közönség minden előadást vastapssal jutalmazott. Jó kedvből nem volt hiány, tehát a gála elérte célját, a csoportokból pedig sugárzott a szeretet és az, hogy a táncnak milyen közösségteremtő ereje van.

Ahogyan minden évben, úgy 2021-ben is a szórakoztatás mellett az volt a célja a gálának, hogy a táncosok megmutassák milyen koreográfiákat tanultak az elmúlt hónapokban. Idén azonban nemcsak egy, hanem két évnyi munkát vittek színpadra, hiszen a pandémia miatt tavaly elmaradt a rendezvény.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: 6. Zsibongó Néptáncgála (15 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Algyő Nagyközség közigazgatási területén 2022. július 01. napjától – 2022. október 31. napjáig terjedő időszakban a közigazgatási területén belül tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

2022. június 23. | Bővebben

×