× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői és szegedi táncosok ropták

|
2021. november 28. | Kultúra

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

Így idén a helyi táncosok mellett két szegedi, a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes és a Délikert Napsugár Néptáncegyüttes lépett színpadra. A csoportok az ország minden csücskéből merítettek a magyarság hagyományaiból, a talpalávalót pedig a Gyantár Zenekar húzta nekik.

Zsibongott az egész ház, a közönség minden előadást vastapssal jutalmazott. Jó kedvből nem volt hiány, tehát a gála elérte célját, a csoportokból pedig sugárzott a szeretet és az, hogy a táncnak milyen közösségteremtő ereje van.

Ahogyan minden évben, úgy 2021-ben is a szórakoztatás mellett az volt a célja a gálának, hogy a táncosok megmutassák milyen koreográfiákat tanultak az elmúlt hónapokban. Idén azonban nemcsak egy, hanem két évnyi munkát vittek színpadra, hiszen a pandémia miatt tavaly elmaradt a rendezvény.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: 6. Zsibongó Néptáncgála (15 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

2022. november 23. | Napjaink Bővebben

×