× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői és szegedi táncosok ropták

|
2021. november 28. | Kultúra

Ülőhely egyáltalán nem, és állóhely is csak alig maradt a Faluházban október 17-én, amikor is hatodik alkalommal rendezte meg a Zsibongó Néptáncgálát a Zsibongó Néptáncegyüttes. A 2012-ben alakult csoport életében már hagyománnyá vált, hogy ősszel gálát rendeznek, amelyre több, Algyőhöz közeli tánccsoportot is vendégül hívnak.

Így idén a helyi táncosok mellett két szegedi, a Délikert Möndörgő Néptáncegyüttes és a Délikert Napsugár Néptáncegyüttes lépett színpadra. A csoportok az ország minden csücskéből merítettek a magyarság hagyományaiból, a talpalávalót pedig a Gyantár Zenekar húzta nekik.

Zsibongott az egész ház, a közönség minden előadást vastapssal jutalmazott. Jó kedvből nem volt hiány, tehát a gála elérte célját, a csoportokból pedig sugárzott a szeretet és az, hogy a táncnak milyen közösségteremtő ereje van.

Ahogyan minden évben, úgy 2021-ben is a szórakoztatás mellett az volt a célja a gálának, hogy a táncosok megmutassák milyen koreográfiákat tanultak az elmúlt hónapokban. Idén azonban nemcsak egy, hanem két évnyi munkát vittek színpadra, hiszen a pandémia miatt tavaly elmaradt a rendezvény.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: 6. Zsibongó Néptáncgála (15 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×