× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői alkotókat is beválogattak az AMKA országos kézműves pályázatába

|
2013. május 04. | Kultúra
A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatával együttműködve Magyar Kézművesség – 2013. valamint Szent István és kora – kézműves szemmel címmel kettős, nyílt pályázatot hirdetett. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók egyaránt részt vehettek olyan egyedi alkotással, mely természetes alapanyagból, kézműves technikával készült.

Az országos kézműves pályázatba algyői alkotókat is beválogattak. A tematikai kötöttség nélküli kategórián belül általános népművészeti kategóriában indult a Gyevi Art Kulturális Egyesület Algyői Tojásműhelye: Bakos Dorina, Balázs Petra, Balázs Dóra, Pigniczki Kata, Szabó Beáta, Klatka Eszter és Klatka Tünde: "Hagyományos gyimesi csángó írott tojások Magyarország és Algyő Nagyközség címer variációjával" indult.

Általános képzőművészet kategóriában Magyarné Varga Anna: ’Árvácskák a fényben’ című akvarellje jutott be.

A Szent István és kora – kézműves szemmel című kategóriában Molnárné Süli-Zakar Zita: "Árpád-kori agyagedények karcolt díszítéssel - cserépbogrács, főzőedény, ivóedény" című munkáját válogatta be a szakmai zsűri, míg Bereczné Lázár Nóra és Szalmáné Simon Éva: "Szent István az egyházalapító - pogány és keresztény szimbólumok hagyományos írott tojásokon" című pályamunkája került kiállításra.
 
A hivatalos megnyitóra 2013. május 2-án csütörtökön 14 órakor került sor Budapesten a Budai Várban, az Országos Széchenyi Könyvtár Corvina Termeiben. A kiállítást a nagyközönség 2013. május 3. – június 1.-e között tekintheti meg.
 
A beválogatott és kiállított munkákból háromnyelvű színes fotóalbum is készült, melyben a Gyevi Art Kulturális Egyesület alkotói is bemutatkoznak.

  
 
Ajánlott internetes oldal: www.amka.hu, www.iposz.hu, www.bkik.hu, www.gyeviart.hu.
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×