× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyői Alkotóházban a IV. Algyői Foltvarró kiállítás

|
2013. október 12. | Kultúra

2013. szeptember 21-én az Algyői Foltvarró Kezek tagjai megmutatta az elmúlt egy év munkáját. Idén nem csak kiállítást rendeztünk, hanem egy vásárral egybekötött találkozót is, ahol a foltos társainkkal, és az érdeklődőkkel együtt varrhattuk meg az előre elkészített egységcsomagot.

A csoportunk már a hét elején nekilátott a készülődésnek. Takarítottunk, rendet raktunk a házban, és az udvaron. Összekészítettük a kiállítandó foltvarrott alkotásainkat. Szombaton már korán reggel elkészítettük a szendvicseket, tányérra tettük a házi süteményeket és a kiállítás utolsó részleteit rendeztük el, hogy mire az érdeklődők megérkeznek, minden a helyén legyen. Közben vártuk az Ili Textilház munkatársait, akik Martfűről hozták el nekünk a szebbnél szebb textilárut, amik közül a pénztárcánkhoz mérten válogathattunk.

Balasi Marianna megajándékozott bennünket egy általa festett vendégcsalogató festménnyel, mely a kapuban invitálta be az Alkotóházunkba az érdeklődőket. Molnár Tibor segítségével felkerült a külső falra az Alkotóház felirat, mellyel könnyen megtalálták az idelátogatók a házat. Az agyag betűk és embléma Molnárné Süli-Zakar Zita, Balasi Marianna szakértelmével készültek el.

10 órára megtelt kíváncsi emberekkel az Alkotóházunk udvara. Ekkor Hegedűs Edit, a Gyevi-Art Kulturális Egyesület Zsibongó néptáncegyüttesének vezetője, megnyitotta a kiállítást. Szilágyi Perjési Katalin neves írónőnk pedig a csoportunknak írt csodaszép mini novellát olvasta fel.

A házban megrendezett kiállításra belépve már a folyosón az idei év közös munkájával állhatunk szemben, alatta a vitrinekben sorakoznak a sok gonddal elkészült apróságok, tűtartók, szalaghímzéses tárgyak, nesszeszerek, tartók. Majd tovább haladva foltvarró pályázaton megmérettetett faliképet, táborban készült táskákat, nagy munkával elkészült ágytakarókat, kelta csomó technikával készült kézzel varrt faliképeket és párnákat láthatnak a látogatók. Bentebb haladva első mintablokk gyűjteményeket, foltvarrással készült terítőket, párnákat, mappaborítókat tekinthettek meg az érdeklődők. A nagy szobákat otthonossá varázsolta a sok textil tárgy.

A látogatók távoztával sem maradtunk tétlen. Rendet raktunk, majd a következő foltvarrós foglalkozás hozzávalóit beszéltük meg. Ugyan jó ízűen elfáradtunk, ennek ellenére sok látogató dicsérő szavai erőt adtak nekünk a következő egy évre.

A kiállításunk 2013. még október 15-ig megtekinthető meg. Hétfőn 17–19-ig óráig látogatható. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Ezúton szeretném minden egyes Algyői Foltvarró Kéznek megköszönni azt az odaadó, fáradhatatlan, lelkes munkát, amit eddig bemutattak nekünk.

Munkáinkról, rendezvényeinkről az Algyői Hírmondóban és a www.gyeviart.hu honlapon találhatnak további információt.

 

További hírek

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

×