× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő volt a múzsájuk

|
2012. október 16. | Kultúra

Versben, tojáson, sógyurmán és üvegen alkották meg Algyőt azok, akik a Gyevi Art kulturális pályázatára adtak be művet az Algyő, az én falum című versenyen.

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre pályázatot hirdetett két kategóriában – irodalmi és képzőművészeti – Algyő, az én falum címmel. A pályázatra 9 pályázó küldött be 14 munkát, verseket, alkotásokat. A 3 tagú zsűri az első díjat képzőművészeti kategóriában Bereczné Lázár Nórának adta, aki Algyő nagyközség címerének mintavariációit készítette el írott tojásokon.

Bereczné Lázár Nóra az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán népi játszóház-vezetői szakirányt végzett, ekkor találkozott először a tojásfestéssel. 2005-ben döntötte el, hogy megtanulja a hagyományos tojásírást, 3 éve kapta meg hímestojás-festő foglalkozási ágban a népi iparművész címet.

Különdíjat kapott Magyarné Varga Anna Algyői halászok című akvarellfestménye. Bakosné Szöllősi Ágnes óvónő sógyurmából alkotta meg a számára fontos intézményeket, az óvodát, iskolát, faluházat, halászcsárdát, fürdőt és postát.

Szőkéné Bera Szilvia üvegfestékkel alkotta meg az algyői Tisza partot. Irodalmi kategóriában csak különdíjakat adtak át: Szilágyi Perjési Katalin Varga Anna képeihez írt verset Az algyői templom és Algyői halászok címmel. Szilágyi Perjési Katalinnak korábban már két novelláskötete is megjelent Aranykalitka és Mackó úr repülni tanul címmel. Terhes Gábornak az Algyő szent titkai című műve lett díjazott.

Az alkotásokból kiállítás készül, az írott anyagok a www.gyeviart.hu honlapon lesznek majd olvashatók.

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×