× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Algyő díszvendégként a Kazári Laskafesztivál és Tócsni Partin

|
2014. június 23. | Kultúra
Az elmúlt év „Miénk a tér” rendezvényén a Kazári Népdalkör vendégünk volt, s három napos ittlétük alatt élvezhették az algyőiek és a Parlandó Énekegyüttes vendégszeretetét.

Erre a kapcsolatra építve jutott Molnár Katalin, Kazár polgármestere arra az elhatározásra, hogy az idei Laskafesztivál és Tócsni Partin Finnország mellett Algyőt is díszvendégnek kéri fel, melyet Algyő polgármestere szívesen elfogadott.

Így jutottunk el május 31-én 54-en a VII. Kazári Laskafesztivál és Tócsni Partira.

Kedves fogadtatásban volt részünk a Polgármester Asszony és a népdalkör részéről.

Köszönjük, hogy semmiben sem volt hiány a bemutatkozáshoz, sütéshez, főzéshez, és méltón képviselhettük Algyőt. Az Alkotókör tagjai kiállították termékeiket, a Tájházban bemutatóztak, a szabadban festettek, a Parlandó Énekegyüttes halászlevet főzött és halat sütött, a nyugdíjasok krumplis kőttest sütöttek, melyhez a gázpalackot és befűtött kemencét a kazáriak biztosították.

Algyőt a nagyszabású műsorban a Parlandó Énekegyüttes, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, és a Búzavirág Asszonykórus képviselte.

Némethné Vida Zsuzsanna alpolgármester köszönte meg a kazáriak meghívását, méltatva a kisközség példamutató összefogását és szervezőkészségét, hiszen a többezres látogató fogadása nem kis feladat. Elmondta, hogy a kedves vendéglátás mellett, tapasztalatokkal, ötletekkel is gazdagodtunk.

Köszönjük Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatását.
 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×