× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablakokból nyílt kiállítás

|
2015. február 22. | Kultúra

Második önálló fotókiállítása nyílt Gaál Györgyi vásárhelyi pedagógusnak péntek délután az algyői Faluházban.

- Egy ablakon keresztül kinyílik a világ előttünk, de egy ablak akár világokat is elválaszthat egymástól. Maga a rejtély, sejtethet, de egyben torzíthat is – fogalmazott Gaál Györgyi, amikor azt kérdeztük, miért éppen ez a kiállításának a témája.

A tárlat pénteken délután nyílt meg az algyői Faluházban. Összesen 21 ablakot ábrázoló alkotást láthatnak a műkedvelők március 13-ig.

A kiállítás a Frémségeim címet kapta. Az elnevezés az angol frame szóból ered, ami keretet, rámát és filmkockát jelent.

A megnyitón Dömötör Mihály fotóművész, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke elmondta, Gaál Györgyi kiváló fotós és pedagógus. Hosszú évek óta a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában tanít, pályája során több mint kétezer diákot nevelt az életre. A fotózással gyermekkorában ismerkedett meg, a Lucien Hervé Kamera Klub alapító tagja.

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×