× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablakokból nyílt kiállítás

|
2015. február 22. | Kultúra

Második önálló fotókiállítása nyílt Gaál Györgyi vásárhelyi pedagógusnak péntek délután az algyői Faluházban.

- Egy ablakon keresztül kinyílik a világ előttünk, de egy ablak akár világokat is elválaszthat egymástól. Maga a rejtély, sejtethet, de egyben torzíthat is – fogalmazott Gaál Györgyi, amikor azt kérdeztük, miért éppen ez a kiállításának a témája.

A tárlat pénteken délután nyílt meg az algyői Faluházban. Összesen 21 ablakot ábrázoló alkotást láthatnak a műkedvelők március 13-ig.

A kiállítás a Frémségeim címet kapta. Az elnevezés az angol frame szóból ered, ami keretet, rámát és filmkockát jelent.

A megnyitón Dömötör Mihály fotóművész, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke elmondta, Gaál Györgyi kiváló fotós és pedagógus. Hosszú évek óta a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában tanít, pályája során több mint kétezer diákot nevelt az életre. A fotózással gyermekkorában ismerkedett meg, a Lucien Hervé Kamera Klub alapító tagja.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×