× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablak a múltra fotópályázat

|
2014. november 08. | Kultúra
Algyő napjára, október 1-jére fotókiállítást rendeztünk a Könyvtárban. A tárlatot Herczeg József, Algyő nyitotta meg. Felhívásunkra több tucat régi algyői fotó érkezett be, több közülük már elmúlt 100 éves is. A beérkezett képeket kiváló minőségben digitalizáltuk, majd a legérdekesebb darabokat előhívattuk, ezekből láthattak montázst a vendégek.

A kiállítást három részre lehetett osztani. Az archív fotók mellett egy másik pályázatot is meghirdettünk, amely a kedvenc Algyői fotóm nevet kapta. Ebben a témakörben is sok gyönyörű fotót kaptunk, amelyek túlnyomó része az Algyőt meghatározó Szent Anna templom köré összpontosul. A harmadik része, az Algyő anno és most címet kapta, amikor meghatározó régi épületeket fotóztunk újra. Adott volt egy archív fotó, amelyet igyekeztünk ugyanabból a perspektívából lefotózni. Így élesen látszik kontraszt a 100 évvel ezelőtti Algyő és a jelenkor között. A profi fotózásért és az ügyes beállításokért Papp Dánielnek szeretnénk köszönetet mondani.

Célunk egy digitális adattár, egy helytörténeti gyűjtemény, fotóarchívum létrehozása, amely megőrzi értékeinket az utókornak. Nemcsak írott anyagok, hanem fotók, hanganyagok, videók formájában is. Ehhez a kiállítás képanyaga szolgál alapként, amelyet szeretnénk egy nagy, kereshető, online elérhető és letölthető adatbázissá fejleszteni, amely őrzi Algyő helytörténeti kincseit.

A másfél éve működő, megújult honlapunkon (www.algyokultura.hu) már elérhető 13 év képanyaga rendezvényekről, összejövetelekről. Ide szeretnénk feltölteni a helytörténeti adatbázisunkat is. A kiállított képeken kívül számos archív fotó lesz megtalálható honlapunkon, a helytörténet menüben!

Az a perspektíva, amelyet a képek adnak, világosan megmutatja milyen hatalmas fizikai és szellemi fejlődésen ment keresztül Algyő.

Fotót küldött: Benkő Cintia, Boldizsár Mária, Borbély Bernadett, Gavallér Dezsőné, Gergely Mihályné, Gonda Károlyné, Hegedűs Józsefné, Héjja Sándorné, Kecskeméti Sándorné, Móra Józsefné, Németh Bettina, Oláh Ernő, Ormainé Pálföldi Eszter, Pál Zsuzsanna, Papp Dániel, Pataki József, Suti Erzsébet, Tóth Gábor HeavenMan. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kiállítás. Köszönet érte.
 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×