× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablak a múltra fotópályázat

|
2014. november 08. | Kultúra
Algyő napjára, október 1-jére fotókiállítást rendeztünk a Könyvtárban. A tárlatot Herczeg József, Algyő nyitotta meg. Felhívásunkra több tucat régi algyői fotó érkezett be, több közülük már elmúlt 100 éves is. A beérkezett képeket kiváló minőségben digitalizáltuk, majd a legérdekesebb darabokat előhívattuk, ezekből láthattak montázst a vendégek.

A kiállítást három részre lehetett osztani. Az archív fotók mellett egy másik pályázatot is meghirdettünk, amely a kedvenc Algyői fotóm nevet kapta. Ebben a témakörben is sok gyönyörű fotót kaptunk, amelyek túlnyomó része az Algyőt meghatározó Szent Anna templom köré összpontosul. A harmadik része, az Algyő anno és most címet kapta, amikor meghatározó régi épületeket fotóztunk újra. Adott volt egy archív fotó, amelyet igyekeztünk ugyanabból a perspektívából lefotózni. Így élesen látszik kontraszt a 100 évvel ezelőtti Algyő és a jelenkor között. A profi fotózásért és az ügyes beállításokért Papp Dánielnek szeretnénk köszönetet mondani.

Célunk egy digitális adattár, egy helytörténeti gyűjtemény, fotóarchívum létrehozása, amely megőrzi értékeinket az utókornak. Nemcsak írott anyagok, hanem fotók, hanganyagok, videók formájában is. Ehhez a kiállítás képanyaga szolgál alapként, amelyet szeretnénk egy nagy, kereshető, online elérhető és letölthető adatbázissá fejleszteni, amely őrzi Algyő helytörténeti kincseit.

A másfél éve működő, megújult honlapunkon (www.algyokultura.hu) már elérhető 13 év képanyaga rendezvényekről, összejövetelekről. Ide szeretnénk feltölteni a helytörténeti adatbázisunkat is. A kiállított képeken kívül számos archív fotó lesz megtalálható honlapunkon, a helytörténet menüben!

Az a perspektíva, amelyet a képek adnak, világosan megmutatja milyen hatalmas fizikai és szellemi fejlődésen ment keresztül Algyő.

Fotót küldött: Benkő Cintia, Boldizsár Mária, Borbély Bernadett, Gavallér Dezsőné, Gergely Mihályné, Gonda Károlyné, Hegedűs Józsefné, Héjja Sándorné, Kecskeméti Sándorné, Móra Józsefné, Németh Bettina, Oláh Ernő, Ormainé Pálföldi Eszter, Pál Zsuzsanna, Papp Dániel, Pataki József, Suti Erzsébet, Tóth Gábor HeavenMan. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kiállítás. Köszönet érte.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×