× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablak a múltra fotópályázat

|
2014. november 08. | Kultúra
Algyő napjára, október 1-jére fotókiállítást rendeztünk a Könyvtárban. A tárlatot Herczeg József, Algyő nyitotta meg. Felhívásunkra több tucat régi algyői fotó érkezett be, több közülük már elmúlt 100 éves is. A beérkezett képeket kiváló minőségben digitalizáltuk, majd a legérdekesebb darabokat előhívattuk, ezekből láthattak montázst a vendégek.

A kiállítást három részre lehetett osztani. Az archív fotók mellett egy másik pályázatot is meghirdettünk, amely a kedvenc Algyői fotóm nevet kapta. Ebben a témakörben is sok gyönyörű fotót kaptunk, amelyek túlnyomó része az Algyőt meghatározó Szent Anna templom köré összpontosul. A harmadik része, az Algyő anno és most címet kapta, amikor meghatározó régi épületeket fotóztunk újra. Adott volt egy archív fotó, amelyet igyekeztünk ugyanabból a perspektívából lefotózni. Így élesen látszik kontraszt a 100 évvel ezelőtti Algyő és a jelenkor között. A profi fotózásért és az ügyes beállításokért Papp Dánielnek szeretnénk köszönetet mondani.

Célunk egy digitális adattár, egy helytörténeti gyűjtemény, fotóarchívum létrehozása, amely megőrzi értékeinket az utókornak. Nemcsak írott anyagok, hanem fotók, hanganyagok, videók formájában is. Ehhez a kiállítás képanyaga szolgál alapként, amelyet szeretnénk egy nagy, kereshető, online elérhető és letölthető adatbázissá fejleszteni, amely őrzi Algyő helytörténeti kincseit.

A másfél éve működő, megújult honlapunkon (www.algyokultura.hu) már elérhető 13 év képanyaga rendezvényekről, összejövetelekről. Ide szeretnénk feltölteni a helytörténeti adatbázisunkat is. A kiállított képeken kívül számos archív fotó lesz megtalálható honlapunkon, a helytörténet menüben!

Az a perspektíva, amelyet a képek adnak, világosan megmutatja milyen hatalmas fizikai és szellemi fejlődésen ment keresztül Algyő.

Fotót küldött: Benkő Cintia, Boldizsár Mária, Borbély Bernadett, Gavallér Dezsőné, Gergely Mihályné, Gonda Károlyné, Hegedűs Józsefné, Héjja Sándorné, Kecskeméti Sándorné, Móra Józsefné, Németh Bettina, Oláh Ernő, Ormainé Pálföldi Eszter, Pál Zsuzsanna, Papp Dániel, Pataki József, Suti Erzsébet, Tóth Gábor HeavenMan. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kiállítás. Köszönet érte.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×