× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A repülő-éneklő ember - Bornai Tibor kiállítása Algyőn

|
2015. május 26. | Kultúra
Bornai Tibort leginkább zenészként ismerhetjük – mint a KFT billentyűsét, zeneszerzőjét, szövegíróját, aki nem egy Koncz Zsuzsa-dalt is jegyez, de Somló Tamás, Mácsai Pál, Kern András és sok más előadó lemezén is közreműködik. Mindemellett megjelent már regénye, önéletírása, esszé-gyűjteménye és útikönyve is, az utóbbi években pedig a képzőművészettel is foglalkozik, egészen pontosan: fest.

Gyerekkorom óta folyton rajzolok – meséli Bornai. – Egy időben azt terveztem, karikaturista leszek. Ezt kinőttem. A festésről mindig álmodoztam, de csak az utóbbi években szedtem össze annyi bátorságot, hogy belekapaszkodjak az ecsetbe. A családban egyébként volt előzménye a képzőművészetnek, hiszen apai dédnagymamám testvérét Fadrusz Jánosnak hívták.

Bornai Tibor A repülő ember című tárlata anekdotákkal és énekkel, zenével, kitűnő hangulatban nyílt meg az Algyői Faluház galériájában május 21-én. A kiállítás június 5-ig tekinthető meg.

– A betűket még nem ismertem, de már volt kedvenc festőm – tudtuk meg Bornai Tibortól. – Gyerekkorom máig eleven emléke, hogy a színek nevei szinte semmit nem mondanak arról a csodáról, ami a vörösben, a sárgában és a többi látomásban működik. Mégis zenész lett belőlem, és ezt utólag azzal magyarázom, hogy az ember szeme olyan közel van a füléhez. Zeneszerzőként, előadóként sok sikert arattam, így a festészet már nem azért csábított, hogy zászlómat egóm várának még magasabb fokára tűzhessem. Negyven évig várakoztak bennem ezek a képek. Köszönet érte elfogyhatatlan türelmüknek, és az örömnek, ami a vászonra segítette őket.
 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×